Hamilton postavio sulude uvjete, Mercedes odbio ugovor!

Formula 1 4. sij. 202120:18 > 20:225 komentara
Podijeli:
Drew Gibson/Getty Images

Lewis Hamilton više nije vozač Mercedesa nakon što mu je s prvim danom 2021. godine istekao ugovor.

Naravno, nema osobe u svijetu Formule 1 koja je očekivala da će Hamilton napustiti Mercedes za koji nastupa od 2013. godine, a šest od svojih rekordnih sedam naslova prvaka osvojio je upravo sa ‘srebrnom strijelom’.

Osvojivši sedmu titulu Hamilton se izjednačio s Michaelom Schumacherom na tronu najtrofejnijih vozača u povijesti F1, samim time s nestrpljenjem se očekuje nova sezona koju ćemo od ove godine pratiti u programu Sport Kluba, pa da 35-godišnji Britanac postane i apsolutni rekorder. Takvo nešto bilo bi itekako izvjesno obzirom da Mercedes već godinama odskače od konkurencije.

ZAŠTO SU PREKINUTI PREGOVORI?

Šef Mercedesa Toto Wolff mjesecima tvrdi kako će ugovor biti riješen brzo, bez stresova, međutim vjerojatno nije očekivao nevjerojatne zahtjeve koje je postavio britanski vozač. Prvi uvjet je vjerojatno jedini koji će u Mercedesu bez problema prihvatiti, naime Hamilton je tražio povišicu uz novi četverogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao gotovo 40 milijuna eura godišnje čime bi ostao najbolje plaćeni vozač na svijetu.

Drugi uvjet već je oglasio alarmna zvona u njemačkom auto gigantu, Britanac je tražio deset posto od nagradnog fonda koji će Mercedes zaradi u slučaju osvajanja konstruktorskog naslova. Treći razlog je već sulud, naime Hamilton je tražio i jedan rijedak primjerak automobila koji će Mercedes u budućnosti proizvesti, i to u limitiranom segmentu, riječ je o seriji AMG One. Konačno, posljednji zahtjev tiče se aktivnog sudjelovanja u razvoju električnog automobila koji bi Mercedes također trebao u budućnosti proizvoditi.

Šefovi Mercedesa nisu sretni Hamiltonovim zahtjevima posebno iz razloga što je momčad izgubila velik novac svjetskom pandemijom, a samim time smatraju kako su Britančevi zahtjevi nerealni.

Komentari

Vaš komentar