Haas će jedinu nadogradnju imati u Mađarskoj

Automoto 17. lip. 202221:07 > 21:22
Podijeli:
Cal Sport Media via AP Images via Guliver

Šef Haasove F1 momčadi Gunther Steiner u Kanadi je otkrio da će paket poboljšanja za njihov bolid kasniti i da bi ga trebali imati na raspolaganju u Mađarskoj, ali i da će to biti jedini ovogodišnji paket poboljšanja prije prebacivanja fokusa na bolid za iduću sezonu.

Za razliku od svih drugih momčadi, Haas se zasad nije odlučio donijeti poboljšanja za svoj bolid nego su za Barcelonu donijeli samo ojačanja za podnicu što im je omogućilo da dodatno spuste bolid i izvuku više performansi, donosi MAXF1.net.

Paket poboljšanja za Haas VF-22 trebao je stići u Francusku, ali šef momčadi Steiner u Kanadi je rekao da bi paket trebao stići u Mađarsku, ovisno koliko brzo mogu proizvesti nove dijelove.

“Možda ćemo ga imati u Mađarskoj,” rekao je Steiner.

“Napravili smo korak unatrag jer smo htjeli provjeriti nešto drugo u zračnom tunelu, ali sad punom parom proizvodimo dijelove za Mađarsku.”

“To je cilj, nastojimo ga nadmašiti, ali ne znam kamo će nas to dovesti.”

Steiner je objasnio da je riječ o velikom paketu poboljšanja koji bi trebao donijeti značajan skok u performansama, ali i da je to posljednji paket poboljšanja uoči usmjeravanja resursa na novi bolid.

“Nadamo se da je riječ o velikom koraku naprijed po pitanju performansi,” rekao je.

“Kako izgleda me ne zanima, ali vidjet ćete razliku.”

“Nakon toga ćemo se prebaciti na bolid za iduću godinu, to je to, nema više nadogradnji.”

“Prestajemo proizvoditi dijelove za ovaj bolid. Uvijek ćete nastaviti razvijati se i ako nađete nešto što bi vam na ovom bolidu moglo donijeti veliku prednost onda ćete to i učiniti.”

“Ali više nećemo ciljano raditi na velikom paketu za ovaj bolid.”

Haas je osmi u poretku konstruktora s 15 bodova koliko ima i Aston Martin, a sve bodove osvojio je Magnussen.

Komentari

Vaš komentar