Formula 1 potvrdila detalje sprint utrke u Monzi

Automoto 22. srp. 202122:23 > 22:24
Podijeli:
GuliverImages

Formula 1 potvrdila je da će se druga sprint utrka ove sezone održati na VN Italije kao što je bilo i očekivano, a objavili su i raspored cijeloga vikenda i broj krugova sprint utrke.

Nakon prve održane sprint utrke na Silverstoneu, koju Formula 1 zove sprint kvalifikacijama iako je riječ o utrci i koju je osvojio Max Verstappen osiguravši pole position za glavnu utrku, Formula 1 potvrdila je održavanje druge utrke u tom formatu koja će se održati u Monzi, donosi MAXF1.net.

Dojmovi nakon prvoga sprint formata bili su uglavnom pozitivni iako se većina slaže da to nije format koji bi se trebao usvojiti na svim utrkama, a u potrazi za odgovorima Formula 1 održat će barem još jedan eksperiment ove sezone u Monzi dok je mjesto treće sprint utrke 2021. još uvijek nepoznato.

Prvi slobodni trening na rasporedu je u petak u 14:30 prema lokalnom vremenu, a kvalifikacije se voze istoga dana u 18:00. Vikend se nastavlja u subotu s drugim slobodnim treningom, koji je u ovom formatu manje koristan nego inače, s početkom u 12:00, a sprint utrka od 18 krugova na rasporedu je u 16:30 i trajat će oko pola sata.

Nedjeljna utrka od 53 kruga vozi se u 15:00.

Pobjednik sprint utrke (zasad) i dalje osvaja pole position

Jedna od tema prvoga sprint vikenda bila je i činjenica da je Formula 1 odlučila dodijeliti pole position osvajaču sprint utrke, a ne najbržem vozaču u kvalifikacijama čime su prekinuli tradiciju staru koliko i Formula 1.

I brojni vozači poput Sebastiana Vettela, Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena izrazili su čuđenje takvom odlukom i priznali da je čudan osjećaj završiti kvalifikacije koje nisu odlučile o startnom poretku za glavnu utrku, a upravljački direktor Formule 1 Ross Brawn rekao je da će razmisliti hoće li tako i ostati.

“Takve stvari ćemo raspraviti s FIA-om i momčadima, ali mislim da nas povijest ne smije zadržavati”, rekao je Brawn.

“Moramo poštovati povijest, ali ona nas nikad ne smije zadržavati.”

Komentari

Vaš komentar