Ferrari i Red Bull žele naknadu štete zbog sudara

Automoto 2. kol. 202119:07
Podijeli:
DPPI/PANORAMIC

Šefovi Ferrarijeve i Red Bullove momčadi Mattia Binotto i Christian Horner smatraju da bi FIA trebala razmotriti mogućnost da u budućnosti momčadi čiji vozač skrivi incident u kojem uzrokuje štetu na bolidima drugih momčadi trebaju platiti naknadu štete i da bi vozači zbog toga bili oprezniji.

Red Bull je pretrpio veliku štetu na Verstappenovom bolidu nakon incidenta s Hamiltonom na Silverstoneu koja se procjenjuje na 1.8 milijuna dolara, a nakon kaosa na startu VN Mađarske, koji je potaknuo Mercedesov vozač Bottas zbog oštećenja su morali odustati Norris u McLarenu i Perez u Red Bullu dok je Verstappen s teško oštećenim bolidom jedva završio u bodovima, donosi MAXF1.net.

Leclerc u Ferrariju bio je žrtva Strollove krive procjene na kočenju za prvi zavoj te je i on morao odustati već u prvom krugu, a Ferrarijev šef Binotto smatra da bi se trebalo raspraviti o takvim scenarijima u budućnosti i da bi bilo pošteno da momčadi plate štetu koju je uzrokovao njihov vozač, posebno jer je budžet ove godine ograničen.

“Mislim da bismo trebali raspraviti o tome u bliskoj budućnosti s drugim šefovima momčadi, FIA-om i F1”, rekao je Binotto.

“Ako niste krivi, imati takvu štetu u sklopu ograničenoga budžeta je nešto što sad ima još veće posljedice.”

“Trebamo li dodati iznimke? Nisam siguran da je to rješenje. Mislim da bi to bilo jako teško kontrolirati.”

“Ali mislim da bismo trebali razmotriti da ako je vozač kriv, momčad toga vozača trebala bi platiti štetu drugim momčadima za štetu i popravke. To će vozače učiniti odgovornijima.”

Horner je nakon Silverstonea također rekao da bi FIA trebala razmotriti takvu mogućnost.

“To je brutalno pod ograničenjem budžeta, kad imate incident za koji niste krivi i za koji plaćate značajnu cijenu to vam nije pokriveno”, rekao je Horner.

“To je nešto što treba razmotriti i što FIA treba detaljno pogledati.”

“Riječ je o rezervnim dijelovima i motorima, što je posebno zabrinjavajuće. Mislim da trebamo razgovarati o tome s FIA-om jer je to nešto što može zahvatiti sve momčadi, ne samo Red Bull.”

Komentari

Vaš komentar