F1 karavana još 13 godina ostaje u Australiji

Automoto 16. lip. 202211:36 > 11:50
Podijeli:
George Hitchens via Guliver Images

Formula 1 potvrdila je da će utrka u Melbourneu ostati dio kalendara barem do 2035. nakon što su ove godine uložena značajna sredstva u novi asfalt, novu konfiguraciju i nove građevine uz stazu...

Melbourne je dio F1 kalendara od 1996. kada je staza Albert Park zamijenila uličnu stazu u Adelaideu, a nakon što se 2020. i 2021. nije vozilo u Australiji ove godine staza se vratila s novim asfaltom i bržom konfiguracijom.

“Tijekom posljednje dvije godine promotor je napravio značajna ulaganja kako bi poboljšali stazu i nastavit će poboljšavati opće iskustvo navijača i građevine oko staze, uključujući paddock i stazu boksa, tijekom nadolazećih godina”, stoji u priopćenju Formule 1.

“To će poboljšati iskustvo navijača, ali i modernizirati građevine za momčadi koje će biti esencijalne za glatko odvijanje događaja tijekom idućega desetljeća.”

Glavni izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali dodao je da je utrka u Melbourneu uvijek bila jedna od favorita navijača, vozača i momčadi.

“Ova je utrka uvijek bila favorit navijača, vozača i momčadi, a Melbourne je nevjerojatan međunarodni grad koji se savršeno uklapa u naš sport”, rekao je Domenicali.

“Ove godine vidjeli smo publiku u velikom broju [419 000 posjetitelja tijekom tri dana] i jako smo uzbuđeni oko budućnosti u Australiji dok naš sport nastavlja rasti.”

“Ovo je senzacionalna objava koja je jednostavno sjajna za Melbourne i Victoriju”, dodao je glavni izvršni direktor VN Australije Andrew Westacott.

“Nastavlja se na našu bogatu motorsport povijest, ali i Melbourneovu ljubav prema velikim sportskim događajima i pokazuje našu težnju novim generacijama australskih trkaćih zvijezda.”

Neslužbeno, iduće godine u Melbourneu će se voziti i utrke Formule 2 i Formule 3 što dosad nije bio slučaj zbog velikih troškova putovanja u Australiju, piše MaxF1.net.

Komentari

Vaš komentar