Ecclestone zaziva povratak legendarne ‘osmice’

Formula 1 8. sij. 202111:31 > 11:33
Podijeli:
(Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Nekada prvi čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone pozvao je na veliku promjenu u opskrbi motora za F1 bolide.

Bernie Ecclestone jedan je od najzaslužnijih bivših djelatnika Formule 1 kad je riječ o popularizaciji sporta, a unatoč tome što posljednjih godina medijske stupce puni ponajviše kontroverznim izjavama i događajima iz privatnog života, ponekad u javnost izađe s dobrom idejom, složit će se mnogi.

Naime, 90-godišnji Britanac pozvao je na povratak starih V8 modela motora za bolide Formule 1.

Ono što znamo oduvijek jest da je F1 navijačima diljem svijeta bitno iskustvo praćenja utrka, bilo uživo ili preko tv ekrana, a daleko manje koliko se Formula 1 bavi proizvodnjom ‘eco-friendly’ motora. Mislim da je vrijeme da se vratimo korijenima, povratak motora V8 na sljedećih nekoliko sezona dok čelnici organizacije ne pronađu trajno rješenje. Time bi se značajno smanjili troškovi svih momčadi jer te motore ionako svi već posjeduju, a isto tako gledatelji bi ponovno doživjeli ono što nedostaje utrkama danas, taj istančan i prepoznatljiv zvuk motora.”

Formula 1 je promijenila motore 2014. godine otkada se koriste ekološki svjesni elementi, odnosno 1.6 – litreni turbo-hibridni sustav. Dogovor o korištenju takvih motora istječe 2026. godine, no već se spominje kako bi promjena mogla zaživjeti i godinu dana ranije.

Od nove sezone koja će započeti 21. ožujka u Australiji, Formulu 1 pratimo ekskluzivno na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar