Aston Martin gradi 200 mil. funti vrijednu tvornicu

Automoto 14. ruj. 202116:35 > 16:36
Podijeli:
(Photo by Steven Tee LAT Images)

Aston Martin Cognizant F1 Team započeo je izgradnju svoje 200 milijuna funti vrijedne tvornice koja će imati i najsuvremeniji zračni tunel i simulator i koja pokazuje njihovu ambiciju da postanu momčad koja se bori za naslov prvaka u Formuli 1.

Izvršni predsjednik Aston Martina Lawrence Stroll, šef Aston Martinove F1 momčadi Otmar Szafnauer i predsjednik JCB-a Lord Bambford prisustvovali su početku gradnje nove tvornice koja bi trebala biti gotova za 18 mjeseci, uključujući i novi zračni tunel, piše MAXF1.net.

Tvornica površine 37 000 metara kvadratnih postat će novi dom momčadi koja je nakon Strollova preuzimanja prerasla svoju trenutnu tvornicu i koja bi trebala biti gotova početkom 2023.

Nova tvornica sastojat će se od tri građevine – u jednoj će se odvijati dizajn, proizvodnja i marketing, u drugoj će biti novi zračni tunel, a treća će biti rekonstruirana postojeća tvornica koja će biti centar logistike.

Ovo će biti prva nova F1 tvornica u Ujedinjenom Kraljevstvu od McLarenovoga tehnološkog centra u Wokingu koji je otvoren 2004. i koja pokazuje Strollovu namjeru da se Aston Martin u budućnosti bori za naslov prvaka.

Novi zračni tunel bit će najnovije generacije s čeličnim pokretnim trakama koje simuliraju pokretnu cestu i sekciju koja služi vizualiziranju toka zračne struje. Osim toga, tvornica će imati i potpuno novi simulator.

Komentari

Vaš komentar