Alpine A521 najbrži na pravcu u Portugalu

Automoto 4. svi. 202112:52 > 12:53
Podijeli:
Izvor: HOCH ZWEI

Fernando Alonso i Esteban Ocon postigli su najveće brzine u kvalifikacijama i utrci za VN Portugala nakon najboljega ovogodišnjeg vikenda za Alpine u kojem su bili značajno konkurentniji nego na prve dvije utrke – donosimo pregled brzina na sva četiri mjerenja na stazi Algarve.

NAJVEĆE BRZINE – KVALIFIKACIJE

Alonso je bio najbrži na mjerenju brzine 210 metara prije prvoga zavoja s 323.7 km/h ispred Russella u Williamsu, Vettela u Aston Martinu i Latifija u drugom Williamsu, a najsporiji su bili Perez u Red Bullu i Bottas u Mercedesu sa samo 311 km/h, donosi MAXF1.net.

Bottas je u Portugalu imao više downforcea od Hamiltona koji je bio 3 km/h brži na ovom mjerenju brzine i koji je koristio drukčiju specifikaciju stražnjega krila s dvostrukim nosačima i manjom površinom što mu se isplatilo u utrci iako je u subotu izgubio borbu za pole position.

Rezultate pogledajte ovdje.

NAJVEĆE BRZINE – UTRKA

U utrci je Alpine zauzeo prvo mjesto na tri od četiri mjerenja, a Ocon je uoči prvoga zavoja postigao najveću brzinu cijeloga vikenda (331.1 km/h).

Raikkonen je odustao nakon samo jednoga kruga nakon incidenta s momčadskim kolegom Giovinazzijem te je zato bio najsporiji na tri od četiri mjerenja brzine budući da nije stigao u fazu utrke kada je bolid najlakši, ali je zato na startno ciljnoj crti postigao drugu najveću brzinu zahvaljujući velikoj zavjetrini od momčadskoga kolege koja je rezultirala brzim smanjenjem razmaka između dva bolida i Raikkonenovom pogreškom.

Rezultate pogledajte ovdje.