AlphaTauri s velikim očekivanjima u Francusku

Automoto 14. srp 202216:01 > 16:02
Podijeli:
DPPI/Panoramic via Guliver Images

Tehnički direktor AlphaTaurijeve F1 momčadi Jody Egginton kaže da na posljednjih nekoliko utrka jednostavno nisu imali dovoljno brzine i da bi im veliki paket poboljšanja koji će biti spreman za iduću utrku u Francuskoj trebao pomoći da se vrate u borbu za bodove.

Gasly i Tsunoda na posljednje tri utrke u Austriji, Velikoj Britaniji i Kanadi nisu uspjeli završiti među prvih deset i donijeti bodove svojoj momčadi koja je nakon Austrije pala na osmo mjesto u poretku konstruktora iza Haasa koji je bio u jako dobrom izdanju na posljednje dvije utrke, donosi MAXF1.net.

Rezultat koji iskače je Gaslyjevo peto mjesto u Azerbajdžanu, ali osim toga rezultata AlphaTauri je na posljednjih sedam utrka osvojio samo jedan bod i njihov bolid trenutno se ne može nositi sa sve jačim suparnicima u sredini poretka.

Dok su ostale momčadi, osim Haasa, donosile poboljšanja na svoje bolide AlphaTauri to nije učinio od Imole i to se odrazilo na njihove performanse, a u Austriji su bili prilično spori, posebno u brzim zavojima gdje im je nedostajalo downforcea.

“Bili smo na krivoj nozi cijeli dan i nažalost, ostali smo bez ičega”, rekao je Egginton nakon utrke u Austriji.

“Imamo puno toga za analizirati u našoj bazi. Sad smo usredotočeni da imamo spremna poboljšanja za VN Francuske kako bismo se vratili u borbu u sredini poretka.”

“Imamo jasnu viziju onoga što moramo poboljšati i imat ćemo velika poboljšanja za Francusku, uključujući karoseriju i podnicu. Cilj je ispraviti slabosti koje smo utvrdili.”

“Ispali smo iz faze u odnosu na druge momčadi [po pitanju donošenja poboljšanja], ali ako naša poboljšanja opravdaju očekivanja trebala bi nam dati bolid koji je nešto lakše podesiti i nositi se s njim.”

“Nismo bili jako pogođeni s poskakivanjem, ranije ove godine naučili smo nekoliko stvari o podnici i brzo reagirali na to, donijeli manja poboljšanja za bolid, a u Imoli smo imali nešto veća.”

“Trenutno smatramo da nam se bolid ponaša prilično dobro. Sad želimo više performansi diljem cijele aero mape i područja koja specifično ciljamo.”

Gasly i Tsunoda su u Austriji završili 15. i 16. a iza njih je završio samo Vettel u Aston Martinu koji je imao jako tešku utrku koju je obilježio incident s Tsunodom.

“U ovom trenutku nam je teško, vidjeli smo to na treningu [u Austriji], vidjeli smo to na Silverstoneu”, komentirao je Gasly.

“Jednostavno se mučimo i nismo donijeli ništa u posljednjih nekoliko mjeseci. Mislim da u ovom trenutku znamo da gubimo downforce u brzim zavojima i gubimo previše vremena u odnosu na naše izravne suparnike.”

“Trebamo više downforcea. A nakon toga pokušati natjerati prednji kraj da malo bolje radi u vrhu zavoja. Yuki također ima slične komentare tako da je to prilično pozitivno.”

Komentari

Vaš komentar