Ricciardo nakon slavlja: U cilj sam ušao sa 6 brzina!

Formula 1 27. svi. 201817:31 > 17:34
Podijeli:
Dan Mullan/Getty Images

Australski vozač rekao je kako je u jednom trenutku pomislio da će mu pobjeda na Velikoj nagradi Monaka opet izmaknuti...

Vozač Red Bulla prvi je put slavio na ulicama Monte Carla, vodio je od starta do cilja, ali je tijekom većeg dijela utrke imao problem sa snagom motora.

Na taj način, Ricciardo je dočekao zadovoljštinu za to što mu je pre dvije godine zbog greške momčadi, koja ga je u pogrešnom trenutku pozvala u boks, izmakla pobjeda. I to je učinio u velikom stilu, bio je najbrži na svim treninzima i kvalifikacijama, nekoliko puta je postavljao rekord staze, a na kraju je i pobijedio.

– Mislim da mogu pokazati više emocija nego u subotu. Dvije godine se ovo stvaralo, konačno osjećam iskupljenje. Imali smo probleme, mnogo toga sa čime smo se morali boriti i još prije pola utrke sam osjetio gubitak snage i pomislio da je izgubljena situacija. Došli smo do cilja koristeći šest brzina, ali uspjeli smo i oduševljeni smo objasnio je Ricciardo.

Drugo mjesto na šestoj utrci sezone osvojio je Sebastijan Vettel u Ferrariju, dok je treći bio branitelj naslova Lewis Hamilton.

Ovogodišnje prvenstvo Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Kanade 10. lipnja.