Leclerc iznenadio oproštajnom porukom za Vettela

Formula 1 12. svi 202013:38 > 13:49
Podijeli:
Charles Coates/Getty Images

Vozač Ferrarija Charles Leclerc iskazao je poštovanje svom momčadskom kolegi Sebastianu Vettelu rekavši da nikada nije naučio toliko kao tijekom utrkivanja sa četverostrukim svjetskim prvakom

Ferrari je danas potvrdio da će Vettel napustiti momčad na kraju sezone, nakon što je donesena zajednička odluka da se ne nastavi s pregovorima oko novog ugovora.

Povezano

S druge strane, Leclerc je krajem prošle godine dobio petogodišnji ugovor poslije impresivne debitantske sezone u talijanskoj momčadi, tijekom koje je bio bolji od Vettela u ukupnom poretku.

Iako su njih dvojica imali veliki broj okršaja na stazi tijekom kojih su prelazili granicu, što je kulminiralo incidentom u Brazilu, kada su jedan drugoga izbacili sa staze, obojica su stalno naglašavali da gaje međusobno poštovanje.

Bila mi je velika čast da ti budem momčadski kolega. Imali smo neke napete trenutke na stazi, neke dobre i neke koji se nisu završili kako bismo obojica htjeli, ali uvijek je tu bilo poštovanja, iako tako nije izgledalo izvana. Nikad nisam naučio toliko kao uz tebe kao momčadskog kolegu. Hvala ti na svemu, Seb“, istakao je Leclerc.Za sada ne zna tko će zamijeniti Vettela, ali brojni mediji navode da su glavni kandidati za to mjesto Carlos Sainz i Daniel Riciardo