Alonso objasnio izjavu da je bolji od ostalih

Automoto 28. ožu. 202114:26 > 14:48
Podijeli:
Izvor: Foto: Mark Thompson/Getty Images

Fernando Alonso objasnio je svoj nedavni komentar da je bolji od trenutno najboljih vozača poput Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena iako nije vozio u Formuli 1 posljednje dvije godine.

Alonso je napustio Formulu 1 na kraju 2018. kako bi se posvetio drugim izazovima u karijeri, a nakon osvajanja dvaju utrka za 24h Le Mansa i nastupa u drugim serijama poput relija Dakar i 24h Daytone vratio se u F1 s momčadi Alpine, donosi MAXF1.net.

Španjolac je nedavno na pitanje BBC-jeva novinara može li se nositi s vozačima poput Hamiltona, Verstappena, Vettela i Raikkonena odgovorio da je bolji, a na prvoj utrci sezone objasnio je da je mislio na činjenicu da je bolji nego 2018. kad je posljednji puta vozio u Formuli 1.

“Mislio sam da je pitanje ‘jeste li dobri kao i 2018., kad ste napustili ovaj sport? Odgovor je bio da se nadam da sam bolji nego 2018. zbog svih iskustava koja su me možda učinila boljim vozačem” – dodao je Španjolac pa nastavio:

“Nisam se uspoređivao s Lewisom ili Maxom ili bilo kim  drugim. Prije svega, teško je uspoređivati, oni su dominirali sportom posljednjih nekoliko godina tako da nikad nisam htio reći da sam bolji od njih” – zaključio je.

Sebastian Vettel također kaže da bi mu bilo teško reći da je bolji od svih ostalih vozača, ali da je za osvajanje naslova prvaka posljednjih sedam godina bilo nužno sjediti u Mercedesu.

“Ne zvuči dobro reći da sam najbolji, ali ako to drugi kažu to mi je u redu, nemam problem s tim. Ali bilo bi glupo negirati ili zaboraviti na količinu talenta u ovom sportu, što drugi vozači mogu učiniti, koliko naporno rade i da me mogu pobijediti kad su nekad bolji, iako mi se to nekad ne sviđa. Nije da mogu reći, u redu, ove godine sam mogao osvojiti prvenstvo, a nisam. Posljednjih pet, šest, sedam godina Mercedes je stalno na vrhu i ako ste htjeli osvojiti prvenstvo morali ste biti u tom bolidu” – rekao je Vettel koji je svoj prvi kvalifikacijski nastup u Aston Martinu završio u Q1.