Alfa Romeo predstavila novi dizajn bolida

Automoto 9. lip. 202217:03 > 17:04
Podijeli:
Alfa Romeo

Alfa Romeo F1 Team ORLEN ovoga će vikenda u Azerbajdžanu proslaviti početak prodaje novoga automobila Tonale korištenjem drukčijega vizualnog identiteta svoga F1 bolida C42 koji će imati više zelene boje nego dosad.

Novi Alfa Romeov električni SUV Tonale ovoga će vikenda postati dostupan u automobilskim salonima diljem Europe, a talijanski proizvođač time želi napraviti korak prema transformaciji u novoj eri povezivosti i elektrifikacije, donosi MAXF1.net.

Kako bi to proslavili, ovoga vikenda će na ulicama Bakua Valtteri Bottas i Guanyu Zhou voziti svoje bolide u posebnoj kombinaciji boja s potpuno zelenim pokrovom motora na kojem se nalazi dizajn prednjh svjetala automobila Tonale.

Svijetla nijansa zelene boje zove se ‘Montreal Green’ koja se koristila na predstavljanju Tonalea, ali je i snažna poveznica Alfa Romeova identiteta u tranziciji prema odgovornijem i održivijem konceptu mobilnosti uz zadržavanje vjernosti sportskom duhu, dinamici vožnje i vrhunskoj kvaliteti.

Naravno, dizajn bolida i dalje se bazira oko talijanske trobojnice koja dominira cijelim bolidom počevši s crvenim nosom i prednjim dijelom monokoka, bijelim središnjim dijelom oko vozača i zelenim stražnjim krajem.

Bottas je trenutno osmi u poretku vozača s 40 bodova, a Alfa Romeo zauzima peto mjesto u poretku konstruktora, bod ispred Alpinea, iako je Zhou osvojio samo jedan bod na prvoj utrci u Bahrainu.

Komentari

Vaš komentar