Europsko prvenstvo na Sport Klubu

Atletika 3. srp 202212:52 > 17:31
Podijeli:
Hrvatski atletski savez

Pred nama su nova atletska uzbuđenja – u pitanju je Europsko prvenstvo za mlađe juniore i juniorke koje se održava od 4. do 7. srpnja u Jeruzalemu. Hrvatska ima 11 predstavnika, a sva uzbuđenja iz izraelske prijestolnice moći ćete gledati izravno na programima Sport Kluba.

Boje Hrvatske u Izraelu branit će Laura Vinkešević (disk, kugla), Jana Koščak (100m prepone, sedmoboj), Anita Odžaković (koplje), Lara Jurčić (100m, 200m), Vita Penezić (100m), Anna Čurković (dalj i Mia Wild (100 m prepone) u ženskoj konkurenciji te Roko Farkaš (100m, desetoboj), Niko Kožul (800m), Vito Kovačić (dalj, 200m) i Janko Kišak (110 m prepone).

Jedan od trenera koji putuju u Jeruzalem, Matija Jakopović, najavio je Europsko prvenstvo.

Imamo malu, ali dobru reprezentaciju. Bit ćemo vrlo oprezni s najavama, ovo natjecanje je svima nagrada za dosadašnji rad“, započeo je Jakopović razgovor za Sport Klub pa nastavio:

Naši atletičari vrlo dobro kotiraju. Roko Farkaš, primjerice, ima najbolji rezulat na 100 metara, dok Jana Koščak na Euro dolazi s prvim rezultatom u sedmoboju, a drugim na 100 metara s preponama. Svi naši atletičari i atletičarke će imati što za reći.“

Direktorica atletskog kluba Agram Ljiljana Ćulibrk ne želi stavljati pritisak na ove talentirane sportaše i sportašice.

Većini je ovo prvi nastup na velikoj sceni. Sama činjenica što su se kvalificirali na Euro već je uspjeh, sve više od toga bit će fantastično. Vjerujem da će svi dati maksimum“, rekla za Ćulibrk u razgovoru za Sport Klub.

Talentirani Niko Kožul (16) brani boje Hrvatske na 800 metara, a ovo mu je najveće natjecanje u njegovoj mladoj karijeri.

Nastupio sam dvaput na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore – ove sezone sam bio prvi, a prošle drugi. Ali da, ovo je najveće natjecanje na kojem ću participirati“, započeo je Niko razgovor za Sport Klub pa nastavio:

„Imam dva cilja: Prvi je plasirati se u finale, a drugi srušiti osobni rekord. Ne bih o tome imam li šansu za medalju, treba ići korak po korak.

Progovorio je Kožul o protivnicima koji ga očekuju.

Konkurencija je velika. Primjerice, moj osobni rekord je 1:51.63, a jedan Čeh trči 1:48 kao najbolji senior u Hrvatskoj“, prokomentirao je Niko.

Otkrio nam je tko mu je uzor te koji su mu dugoročni ciljevi u karijeri.

Uzor mi je olimpijski pobjednik Jakob Ingebrigtsen, a dugoročno bih želio nastupati na najvećim seniorskim natjecanjima. Naravno, najvažnije mi je da ostanem zdrav“, zaključio je Niko Kožul razgovor za Sport Klub.

Da je ova generacija izrazito talentirana, potvrdio nam je izbornik seniorske reprezentacije Mladen Katalinić.

Jako talentirana generancija je u pitanju, nekoliko njih je u samom europskom vrhu. Očekujem velike rezultate, ali nema pritiska. Ipak je većini ovo prvo veliko natjecanje“, započeo je Katalinić za Sport Klub pa nastavio:

Moram naglasiti da mi je baš drago što se ovo natjecanje ponovno održava. Koronavirus je stvarao probleme prethodne dvije, tri godine, a sada će napokon naši mladi atletičari i atletičarke vidjeti što mogu u usporedbi s europskom konkurencijom.

Zaključno, Katalinić je rekao da važnu ulogu u razvoju ovih talentiranih sportaša ima Hrvatski atletski savez.

Da ponovim, ova generacija je jako talentirana. Dužnost Saveza je da se stvore uvjeti kako bi se ovi talentirani mladići i djevojke isprofirali u vrhunske sportaše i tako u potpunosti ispunili potencijal koji posjeduju.“

Hrvatsko posado, sretno vam u Jeruzalemu!

Uzbuđenja iz Jeruzalema od ponedjeljka do četvrtka pratite na Nova Sport i SK3!

Komentari

Vaš komentar