Doživotna suspenzija za čuvenog atletskog trenera

Atletika 9. kol 202216:20 > 16:21
Podijeli:
Guliver Images

Atletski savez Ujedinjenog Kraljevstva izrekao je doživotnu suspenziju treneru Toniju Minichiellu zbog neprihvatljivog ponašanja nakon što je ustanovljeno da je nedopustivo zloupotrijebio povjerenje nedozvoljenim seksualnim ponašanjem.

Nezavisna komisija utvrdila je da je Minichiellovo ponašanje imalo ozbiljne posljedice na mentalno zdravlje i mentalnu dobrobit sportaša koje je trenirao.

Istraga je obuhvatila anonimne prijave sportaša u razdoblju od 15 godina.

Ustanovljeno je da je Minichiello imao neprimjerene seksualne geste i izjave prema sportašima, da nije poštovao privatnost sportaša jer je na neprimheren način komentirao njihove privatne živote; da je seksualno uznemiravao sportaše, bez dozvole ih dodirivao na neprimjeren način te da je nekada bio i agresivan i da je emotivno zlostavljao sportaše o kojima je bio dužan brinuti.

Minichiello je suspendiran od prošle godine kada se saznalo za njegovo nedolično ponašanje i kada je i pokrenuta istraga. Bio je, između ostalog, i trener Jessice Ennis-Hill za čije je olimpijske uspjehe zaslužan.

Iako mu je trenerska licenca istekla i samim tim ne može biti predmet kazne, iz Saveza su naveli da neće ni razmatrati bilo kakav zahtjev za licencu koju bi on potencijalno mogao podnijeti u budućnosti.

Komentari

Vaš komentar