MI: Stipe Žunić osvojio srebro, Toni Filipi ima broncu

Atletika 28. lip. 20189:55 > 9:59
Podijeli:
Izvor: Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić obilježio je srijedu, šesti dan natjecanja na Mediteranskim igrama u Tarragoni, osvajanjem srebrnog odličja s hicem od 20.21 metra.

 Filip Mihaljević je bio šesti sa 19.56. Zlatnu medalju osvojio je Hamza Alić iz BiH sa 20.43 metra, a bronca je pripala njegovu sunarodnjaku Mesudu Peziću (19.82).

“Dojam je da sam više izgubio zlato, nego osvojio srebro, ali moram biti zadovoljan jer su i uvjeti ovdje bili vrlo loši”, izjavio je Žunić nakon osvojenog srebra i povratka s doping kontrole.

Još nekoliko atletskih uzdanica imat ćemo u borbi za odličja. U finale utrke na 100 m s preponama Andrea Ivančević je ušla kao druga, a Ivana Lončarek kao sedma. Finale muškog diska u petak izborio je i naš Martin Marković, a četvrtak donosi finale ženskog diska i nastup naše najbolje atletičarke Sandre Perković.

Izvor : Dean Mouhtaropoulos, Getty Images Sport

Boksački teškaš Toni Filipi (do 91 kg) osigurao je brončanu medalju, pobijedivši Marka Dočića iz Srbije prekidom borbe u drugoj rundi. U nastavku boksačkih natjecanja na MI Filipiju ždrijeb nije bio naklonjen jer ga u petak u borbi za finale čeka Francuz Omba Biongolo i, kako stvari stoje, za mediteransko teškaško zlato Filipi će morati pobijediti dvojicu europskih prvaka. U četvrtak će u ring i naš treći boksački adut – poluteškaš Leo Cvetković (do 81 kg), a četvrtfinalni suparnik mu je Alžirac Mohamed Houmbri.

Sa Žunićevim srebrom Hrvatska na MI u Tarragoni trenutačno ima šest osvojenih odličja – zlato, tri srebra i dvije bronce.(h)