Osnovan fond za pomoć atletičarima

Atletika 28. tra 202014:32 > 14:33
Podijeli:
SK

Radna skupina će se ovaj tjedan sastati kako bi utvrdila postupak dodjele i raspodjele stipendija pojedinim sportašima.

Međunarodna atletska federacija (World Athletic) i Međunarodna atletska zaklada (IAF) osnovali su fond za pomoć atletičarima koji su ostali bez prihoda zbog pandemije koronavirusa.

U fond je odmah uplaćeno 500.000 dolara, a predsjednik World Athletica Sebastian Coe najavio je sastanak atletskih čelnika na kojem će se razmotriti ideje kako prikupiti dodatna sredstva.

“U stalnom sam kontaktu sa sportašima širom svijeta i znam da mnogi doživljavaju financijske teškoće kao posljedicu gašenja većine međunarodnih sportskih natjecanja u posljednja dva mjeseca”, rekao je Coe.

“Naši profesionalni sportaši oslanjaju se na nagradni fond kao dio svojih prihoda. Nadamo se da ćemo kasnije ove godine moći organizirati barem neko natjecanje. U međuvremenu ćemo također pokušati, putem ovog fonda i dodatnih novčanih sredstava koje namjeravamo pokrenuti pomoći što većem broju atletičara,” dodao je.

Osnivanje fonda je ideja svjetskog rekordera na 1.500 metara Hicham El Guerrouja, koji će biti i dio ekipe koja će razmatrati prijave sportaša.

Radna skupina će se ovaj tjedan sastati kako bi utvrdila postupak dodjele i raspodjele stipendija pojedinim sportašima.

“Pandemija uzrokuje ekonomsku bol ljudima iz svih dijelova društva, uključujući sportaše, i ovo je vrijeme kada se moramo zajedno okupiti kao globalna zajednica kako bismo si pomogli,” rekao je El Guerrouj.