U NFL-u utakmica više u osnovnom dijelu sezone!

Američki nogomet 31. ožu. 202113:05 > 13:06
Podijeli:
Izvor: Naomi Baker/Getty Images

Ljubitelji američkog nogometa će već od nadolazeće sezone natjecanja u NFL-u moći uživati u jednoj utakmici više u osnovnom dijelu sezone, nakon što su vlasnici klubova potvrdili ovo proširenje na virtualnom sastanku održanom u utorak.

To je prva promjena u rasporedu igranja NFL sezone još od 1978., kad je broj utakmica u osnovnom dijelu poveća s dotadašnjih 14 na 16, što je vrijedilo do prošle sezone.

“Ovo je iznimno važan trenutak u povijesti NFL-a. Kolektivni ugovor s igračima i nedavno dogovorena medijska suradnja temelj su podizanja kvalitete NFL iskustva za naše navijače. Jedna od prednosti igranja 17 utakmica u osnovnom dijelu sezone je mogućnost širenja našeg sporta diljem svijeta”, izjavio je povjerenik NFL-a Roger Goodell.

U dodatnoj, 17. utakmici osnovnog dijela sezone sastajat će se klubovi iz različitih konferencija, a parovi će se određivati prema plasmanu koji su momčadi imale u svojim divizijama u prethodnoj sezoni.

Za 2021. je određeno da će domaćini u tim utakmicama biti iz AFC-a, a 2022. će domaćini biti iz NFC-a. Domaćinstva će se mijenjati iz sezone u sezonu.

U 2021. će parovi 17. utakmice biti: AFC Istok – NFC Istok, AFC Sjever – NFC Zapad, AFC Jug – NFC Jug i AFC Sjever – NFC Zapad.

Prema tom rasporedu parovi 17. kola će biti sljedeći:

AFC Istok – NFC Istok

Buffalo Bills – Washington Football Team
Miami Dolphins – New York Giants
New England Patriots – Dallas Cowboys
New York Jets – Philadelphia Eagles

AFC Sjever – NFC Zapad

Pittsburgh Steelers – Seattle Seahawks
Baltimore Ravens – Los Angeles Rams
Cleveland Browns – Arizona Cardinals
Cincinnati Bengals – San Francisco 49ers

AFC Jug – NFC Jug

Tennessee Titans – New Orleans Saints
Indianapolis Colts – Tampa Bay Buccaneers
Houston Texans – Carolina Panthers
Jacksonville Jaguars – Atlanta Falcons

AFC Sjever – NFC Zapad

Kansas City Chiefs – Green Bay Packers
Las Vegas Raiders – Chicago Bears
Los Angeles Chargers – Minnesota Vikings
Denver Broncos – Detroit Lions

Potpuni raspored igranja u osnovnom dijelu sezone bit će obznanjen tijekom proljeća. Početak nove sezone predviđen je za 9. rujna, na 20. godišnjicu terorističkog napada na World Trade Center u New Yorku. Osnovni dio sezone bi trebao završiti 9. siječnja, a 56. izdanje Super Bowla bit će održano 13. veljače na novoizgrađenom stadionu SoFi u Los Angelesu.