Kraj jedne ere! Eaglesi otpustili Pedersona

NFL 11. sij. 202122:10
Podijeli:
Getty Images

Doug Pederson više nije trener Philadelphia Eaglesa. Prije manje od tri godine čelu sa Pederesenom, Eaglesi su osvojili prvu NFL titulu još od 1960. godine pobijedivši New England Patriotse.

Razlog za otkaz je jako slaba sezona Eaglesa koji su imali omjer 4-11-1. Završili su na posljednjem mjestu u najslabijoj Istočnoj diviziji Nacionalne konferencije. Najveći problem je bio očajan napad na čelu sa quarterbackom Carsenom Wentzom, kojeg je u finišu sezonu zamijenio u startnoj postavi rookie Jalen Hurts.

Upravo je odnos Wentza i Pedersona u posljednje vrijeme bio jako problematičan. Menadžment se očigledno odlučio stati na stranu quarterbacka, koji je tijekom 2019. godine potpisao četvorogodišnji ugovor vrijedan čak 128 milijuna dolara. Ovih dana se puno pričalo o tome da će Wentz gotovo sigurno napustiti Eaglese jer u klubu vide Hurtsa kao prvi izbor.

 

Sigurno je da će Pedereson ostati jedan od heroja Philadelphie, s obzirom da je vodio ovaj klub do Lombardijevog trofeja 2018. godine. I dvije sezone poslije najvećeg uspjeha je uspijevao da se domogne doigravanja. Tjekom pet sezona sa Eaglesima imao je skor od 42 pobjede, 37 poraza i jedne neriješene utakmice.

Komentari

Vaš komentar