Gronkowski po drugi put najavio kraj karijere

Američki nogomet 22. lip. 202211:15 > 11:16
Podijeli:
Stephen M.Dowell via Guliver Image

Jedan od najboljih blokera-hvatača (tight-end) u povijesti američkog nogometa Rob Gronkowski (33) po drugi je put objavio je završetak igračke karijere.

Gronkowski se prvi put umirovio u proljeće 2019. godine kao član New England Patriotsa s kojima je osvojio tri naslova NFL prvaka tijekom devet sezona, no u proljeće 2020. godine se ponovno aktivirao te postao članom Tampa Bay Buccaneersa nakon što je u taj klub iz Patriotsa stigao i njegov veliki prijatelj, “quarterback” Tom Brady. U prvoj sezoni u Tampi Brady i Gronkowski su osvojili još jedan “Super Bowl”, da bi prošle sezone izgubili u konferencijskom polufinalu od kasnijih prvaka Los Angeles Ramsa.

Gronkowski je rekorder NFL-a među “tight-endovima” sa 15 uhvaćenih dodavanja za “touchdown” u doigravanju, a karijeru je okončao s ukupno 621 hvatanjem za 9286 jarda uz 92 “touchdowna” u ligaškom dijelu sezone te 98 hvatanja za 1389 jarda i 15 “touchdowna” u doigravanju.

“Vraćam se u svoj umirovljenički dom, napuštam ‘football’ visoko uzdignute glave znajući kako sam dao sve što sam imao svaki put kada sam stupio na teren. Prijateljstva i veze koje sam stvorio trajat će vječno i poštujem svakog od svojih suigrača i trenera jer također davali sve od sebe. Hvala vam svima i nazdravimo onome što slijedi”, objavio je Gronkowski putem Twittera.

Komentari

Vaš komentar