FIRST DOWN: USFL nije opstala, a to je velika šteta

NFL 17. svi 202013:45 > 13:46
Podijeli:
sport klub

Naši komentatori kao i svake nedjelje su pripremili novi podcast o NFL-u.

Danas ćemo započeti s rubrikom Antonio Brown. Harrison i Thomas su u ozbiljnim problemima?

BULIĆ: James Harrison se u jednom podcastu izlanuo i prisjetio situacije iz 2010. kad je kažnjen zbog jednog udarca u kacigu, 75 tisuća dolara je bila kazna. Meni se osobno čini da ovo nije bio sustavni plan ako ti onesposobiš igrača. Steelersi su bili klub koji je najviše negodovao zbog raznih komplikacija, primjerice potres mozga i slično. Liga je mijenjala pravila, a Steelersi su bili najjasniji. Više puta smo pričali  da je najveća opasnost od opstanka lige s potresima mozga.  To se treba raščistiti. Tek kad se to utvrdi, onda se može netko postaviti.

MIHALJEVIĆ: Sve što je ovo Hrvoje dobro rekao, sve su to sfere nagađanja. To je nešto što je bilo aktualno, 10 godina što je bilo, Steeleresi se mogu praviti ludi, Tomlin isto, i nitko ne mora ništa biti.

Momčad desetljeća, koliko su zapravo Patriotsi momčad desetljeća, Hrvoje što ti kažeš o tome?

BULIĆ: Svi znamo da je New England bio najveća momčad od 2010. do 2019. Oni su imali 125 pobjeda u regularnoj sezoni, niti jedan drugi klub nije imao više od 102. Drugi su Packersi,a treći Steelersi. U svakoj sezoni u prosjeku su imali dvije pobjede više od svojih rivala, 5 nastupa u Super Bowlu, i tri uzastopna Super Bowla, aposlutni primat pripada Patriotsima u ovom desetljeću. Patriotsima je pripao primat i u nultima, svima se čini da se tri desetljeća zaredom ne može to dogoditi. Sad nas sve zanima tko će to biti u dvadesetima.

IVKOVIĆ: Neće biti više dominantne ekipe, to je samo anomalija. Za mene će ta ekipa biti Chiefs. Imaju talentiranog quarterbacka, baš je dobar, garantira ulazak svoje ekipe u playoff. Ono što bi to moglo je spriječiti je odlazak Andyja Reida ili odlazak Patricka Mahomesa. Ukoliko nećemo imati takvu situaciju, ono što ja očekujem da će to biti Chiefsi ko Coltsi u nultima.

BULIĆ: Ja zapravo ne mogu prigovoriti ničemu što si rekao, Chiefsi jesu najlogičnija franšiza zbog svega ovoga što si ti rekao, samo bih spomenuo tu opasnost Mahomesovog ugovora te razdvajanje njega i Reida. Reid mi se ne čini kao netko tko će ostati, mislim da bih on mogao otići za tri godine. Meni se sviđa razmišljanje Frana.

MIHALJEVIĆ: On je čovjek koji se u roku pet godina povlači zbog zdravstvenih problema. Ja sam stavio jednu suptilnu ekipu, to je Miami sa Tuom Tagovailoom. S druge strane imaju dobrog trenera Briana Floresa, ali i cijelu strukturu. Sljedeće godine imaju razne pickove, ali svi žele igrati u Miamiju. Netko će odbiti milijun ili dva, kao primjerice Tua da igra za neki drugi klub. Tua će biti zvijer u ovoj ligi, da neće biti bust. Od 2000. do 2009. imali smo sedam različitih ekipa koje su uzele naslov. Vrlo je vjerojatno da će jedna ekipa uzeti jedan ili dva naslova, a sad da će ih uzeti tri, to ne vjerujem.

Tom Pennington, Getty Images Sport

Ako se sjetimo starog USFL-a koja je bila najkonkurentskija liga NFL-u koja je ikada postojala, tamo je igrao Jim Kelly koji je nekoliko puta s Buffalo Billsima, zapravo četiri puta igrao u Super Bowlu. Misliš li ti Hrvoje da će ikada biti takva još liga za jednog Jima Kellyja?

HRVOJE: I Steve Young je igrao tamo, mislim meni je jako žao što USFL nije uspio, mislio sam da imaju šanse zbog financijskog zaleđa. Tvrdili su da imaju dovoljno novaca. Međutim, nitko nije mogao očekivati ovakvu pandemiju koja je baš pokosila USFL.  To je najveći razlog. Znači financijski to nije išlo, a ja ne vidim na obzoru nekog bogataša tko bi rekao ja želim neku B ligu, razvojnu ligu, a ne svi žele biti vlasnik NFL momčadi. Ne vidim način na koji će se to dogoditi bez podrške NFL-a, a oni to ne žele jer imaju koledž ligu.

IVAN: Meni bi imala ona stara razvojna liga u Europi smisla kao neka vrsta ekspanzije, ali mislim da se neće vratiti. Dobro, znači puno puno više NE, nego DA, pogotovo nakon korone i ostalo.

IVAN: Ajmo na pitanja. Ostalo nam još malo vremena, tri, četiri minute.

HRVOJE: Ok. Dino, Dejan, Vojislav, Mislav – svi glasaju za Chiefse kao novu dinastiju, Dalibor upozorava da se stvari mijenjaju kad Mahones ode na 40 milijuna dolara po sezoni. Darko u polušali vjerojatno zagovara Bengalse. Imam jedno pitanje od Branimira koje sam zapisao…

Sve to pogledajte u cijeloj emisiji FIRST DOWNA u VIDEU skroz gore.