Jesu li Packersi poslali poruku svom najboljem igraču?

NFL 26. tra. 202010:12 > 10:22
Podijeli:
Izvor: Harry How / Staff

Navijači Green Bay Packersa ostali su u šoku nakon NFL drafta koji je donio neočekivane rezultate za ovu franšizu.

Nedavni NFL draft bio je najgledaniji u povijesti, ne čudi obzirom da je sport u statusu mirovanja, a sportski fanatici pokušavaju pronaći barem nekakvu zanimaciju. 

Joe Burrow je očekivano izabran kao prvi izbor od strane Cincinnati Bengalsa, no ono što je šokiralo mnoge izbore je Green Bay Packersa. Naime, malo tko je očekivao odluku koju su donijeli u Packersima, prvenstveno generalni menadžer Brian Gutekunst. Dotični je jedini pick koji je njegov klub imao u prvoj rundi drafta iskoristio kako bi izabrao quaterbacka, 21-godišnjeg Jordana Lovea

Rekli bi neki, nema ništa čudnog u toj odluci, no itekako ima jer su mnogi taj izbor shvatili kao poruku najboljem igraču i legendi kluba Aaronu Rodgersu da njegovo vrijeme u Green Bayju polako dolazi svome kraju. Love nije igrač koji je nešto posebno impresionirao na razini sveučilišta, tri godine proveo je na Utah State gdje je bio MVP opskurnog New Mexico Bowla. U posljednjoj NCAA sezoni odigrao je 13 utakmica, 32 puta dodao loptu za touchdown, a imao je i šest interceptiona. 

Rodgers, s druge strane ima 36 godina, čitavu 15-godišnju karijeru proveo je u Packersima kojima je 2010. godine donio i naslov Super Bowl pobjednika. Dva puta je bio MVP sezone i naravno, smatran je legendom kluba. Ono što je posebno interesantno, gledajući čitav draft, od 36 wide receivera koji su izabrani, Green Bay nije odabrao niti jednog jedinog. Osim Lovea, odabrali su running backa A.J. Dillona (62. pick), tight enda Josiaha Deguaru (94. pick), linebackera Kamala Martina (175. pick), guarda Jona Runyana (192. pick), centra Jakea Hansona (208. pick), još jednog guarda Simona Stepaniaka (209. pick), safetyja Vernona Scotta (236. pick) i defensive enda Jonathana Garvina (242. pick). 

Dakle, niti jedan hvatač koji bi pomogao Rodgersu i Packersima u novoj sezoni. Ono što je dodatna zanimljivost, Green Bay je slično priuštio i najvećoj legendi kluba Brettu Favreu. Naime, kada je potonji ima 35 godina, Packersi su draftirali quaterbacka, bio je to Aaron Rodgers.