To što je Borna doživio od današnjeg protivnika…

ATP 26. tra. 201915:05 > 15:09
Podijeli:
sportklub

Ćorić je dan kasnije od sunarodnjaka Čilića završio nastup na ATP turniru u Budimpešti, u četvrtfinalu ga je porazio srpski tenisač i 104. igrač svijeta - Filip Krajinović.

Al BelloGetty Images

  No, možda i više od tog ishoda, odjeknuo je potez kojeg smo primijetili u desetoj igri drugog seta. Vodila se velika borba za ostanak srpskog tenisača hrvatskog podrijetla u setu, rezultat je bio 4-5 u korist Ćorića, a servirao je Krajinović koji je imao prednost.

Na jedan udarac Zagrepčanina linijski sudac je reagirao povikom ‘aut’, na što je zdvojni Borna od glavnog suca susreta zatražio da siđe sa stolca i provjeri je li trag loptice zaista vani.

Arbitar je to odbio napraviti, ponavljavši Ćoriću kako je loptica ‘sigurno vani’, na što je naš igrač izuzetno negodovao, inzistirajući da službena osoba u datoj situaciji odradi svoju dužnost na maksimalno profesionalan način, što ovaj na kraju – nije!

Međutim, tada je izuzetno džentlmenski reagirao protivnik našeg predstavnika u Mađarskoj! 

Potez za udžbenike o Fair playu povukao je Krajinović kada je jednostavno obrisao nogom sporni trag, tako dajući do znanja da priznaje protivniku da je loptica bila u terenu, uslijed čega je glavni sudac morao promijeniti netom izgovoreni rezultat i ‘spustiti’ ga na 40-40. 

Nakon ovog prekrasnog ispada altruizma i čudoređa, Krajinović (26) je osvojio i drugi set rezultatom 7-5 i osigurao plasman u svoje četvrto polufinale u karijeri.