Vujović opet po Lini: Njegova taktika je samoubojstvo

Podijeli:
Adam Nurkiewicz, Getty Images

Izbornik Slovenije Veselin Vujović prokomentirao je nedavno završeno Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj, a ponovno je govorio bez "dlake na jeziku".

Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Crnogorski stručnjak je svojim komentarima za vrijeme prvenstva izazivao dosta reakcija, a i poslije prvenstva je kritičan prema mnogim stvarima. Na pitanje što misli o suđenju na utakmici Hrvatske i Njemačke, nakon čega je nastala prava bura, Vujović je rekao:

Ta greška je skupo koštala Nijemce. Sav taj pritisak na danske suce, doveo je do toga da nitko ništa više nije davao Nijemcima. Tako su oni, u posljednje dvije utakmice, bili uskraćeni za pomoć koju domaćin uobičajeno ima“.

Na pitanje da prokomentira reprezentacije s Balkana, izbornik Slovenije je bio vrlo jasan.

Ispada da je ovo prvenstvo s najlošijim rezultatima, a svi su zadovoljni. Nikad nisam u životu čuo da je netko zadovoljan, a rezultat katastrofa. Da krenem od Slovenije, Slovenci su zadovoljni, a nisu išli na SP, pa nisu morali igrati protiv Njemačke, Danske….

Anthony Dibon/Icon Sport

Hrvatska?

“Nevjerojatan kriterij. Goluža je otišao kao netko tko je osvajao medalje, ali to nije bilo dovoljno dobro. Babić je u Poljskoj osvojio medalju, zahvaljući se Gospi, slavilo se kao nešto neviđeno na Trgu bana Jelačića, pa je poslije četvrtog mjesta otišao. Sada je Červar peti na Euru, šesti na SP, i to je sada bio cilj. Fenomenalan rezultat? Kako to varira od trenera do trenera….Lino je izgubio protiv Brazila radi igre 7 na 6, više nije želio igrati kada nije išlo. Čekajte, jel imate strategiju ili nemate? Ako bekovi ne mogu doći do izražaja, uvedi tog jednog igrača da bi spustio tu duboku obranu, ali onda ti je glavna opcija šut s beka, a ne kao što je radila Hrvatska. Uvesti dva pivota i tražiti prolaz sa šest metara. To je samoubojstvo. Onda ti ta dva pivotmena prave još veću gužvu. To treba se ukinuti ili se vratiti igri s markerom. Ovo je neka nedefinirana trka, nisu unaprijedili, već unazađuju rukomet”, zaključio je Vujović za Balkan-Handball.

Martin Rose/Bongarts/Getty Images