Predstavljeno treće izdanje Sport Festa

Ostali sportovi - Ostalo 19. lip. 201916:50 > 17:05
Podijeli:
sportklub

U srijedu je u kazalištu Luda kuća predstavljeno treće izdanje Sport Festa, prvog hrvatskog i najvećeg regionalnog sportskog sajma i konferencije. Nakon vrlo uspješne premijere u Poreču prošle godine, Sport Fest se od 4. do 6.10.2019. vraća u dvoranu Žatika.

sportklub

Fokus Sport Festa ove godine je predstavljanje “360°sporta”. Ideja je okupiti cijelu sportsku industriju na trodnevnom druženju ipovezati ih kroz sajam i konferenciju. Bogati program Sport Festa ove će godine uključivati Run Croatia utrku, BMXnatjecanje, Red Bull događanja, klizanje, slobodno penjanje, natjecanje uobaranje ruku i mnoge druge aktivnosti.

Ovogodišnju konferenciju ponovno ćeobilježiti legende hrvatskog sporta poput Željka Mavrovića, Igora Blažinčića,braće Sinković, Line Červara, a organizatori najavljuju još neka iznenađenja. Još veći broj sajamskih izlagača jamči više nego dovoljno zanimljivosti za sve posjetitelje, a cijeli program zaokružit će Istra Craft Beer festival u večernjim terminima na porečkoj rivi.

Alan Balen, izvršni direktor projekta, istaknuo je:

„Do sada smo već etablirali Sport Fest kao događaj koji pokriva sve sfere sporta, za sve zainteresirane skupine. Upravo zato, ove godine ideja koja nas i vodi i cilj prema kojem idemoje „360° sporta“. Nakon prva dva izdanja i više tisuća posjetitelja i sudionika,sasvim nam je jasan pristup koji donosi kvalitetu i odličan odaziv publike. Kroz 360 stupnjeva sporta obuhvatit ćemo sve relevantne teme, aktere i trendove,kako na sajamskom tako i na konferencijskom dijelu, za jedinstven sportski vikend u Poreču.

Kao i prošle godine, vodimo računa o tome da fanovi sporta vode zdrav život pa pripremamo velik broj aktivnosti za sve posjetitelje, a tu sunaravno i godišnje JUMP nagrade i zabavni večernji programi.“ Zahvaljujući kontinuiranoj podršci grada Poreča, Valamar Riviere te ostalih pokrovitelja i partnera sajamski dio događaja će i ove godine biti besplatan za sve posjetitelje.

Velikom broju okupljenih posjetitelja najave kratko se obratio Toni Hrvatin,voditelj razvoja destinacijskih proizvoda u Valamar Rivieri i izjavio: “Valamar tradicionalno podupire sportske manifestacije u destinacijama u kojima poslujemo jer vjerujemo u značaj zdravog i aktivnog života i odmora, a na ovaj način ujedno obogaćujemo sadržaj za sve naše goste.

sportklub

Iznimno nam jezadovoljstvo što smo zajedno s našim destinacijskim partnerima sponzori ovako jedne lijepe sportske priče već drugu godinu zaredom u Poreču, pogotovo nakon što se prošlogodišnje izdanje pokazalo kao iznimno uspješno okupljanje velikog broja sportaša, entuzijasta, klubova i saveza Sigurni smo kako će Sport Fest i ove godine u listopadu ponuditi bogati sportski program i dodatno ojačati tradiciju sporta u Poreču.”

Kako je u publici bio nazočan velik broj poznatih sportaša, održan je i kratki intervju s legendarnim boksačem Željkom Mavrovićem koji je naglasio: “U današnjem urbanom svijetu i promijenjenom stilu života, sport je jedini način za mnoge da rade na svom tijelu, a tako i umu. Zato je Sport Fest važan jer promiče sve oblike aktivnog života. Ovo je posebno važno za djecu koja kroz sport mogu najbolje odrasti i naučiti prave vrijednosti. Drago mi je što će program biti toliko raznovrstan jer se time garantira da će svaki posjetitelj pronaći nešto zanimljivo.”