Sport Fest ovog vikenda animirao porečku publiku

Podijeli:
Sport Fest

Dvorana Žatika i lokacije oko nje bile su mjesta održavanja velikog broja sportskih aktivnosti.

U razdoblju od 12. do 14. listopada, više tisuća posjetitelja Sport Festa imalo je priliku uživati u vrhunskom sportskom sadržaju za sve uzraste. Konferencijski dvodnevni dio ponudio je poučna i nadahnjujuća predavanja zanimljivih govornika poput Miroslava Ćire Blaževića, Ivice Kostelića, Davora Rostuhara, Pere Kuterovca i mnogih drugih, dok je sajamski dio u tri dana uz izlagače među kojima su bili nacionalni sportski savezi i proizvođači sportske opreme donio i velik broj prezentacija. Među njima su posjetiteljima posebno zanimljivi bili Red Bull BMX Ride, prezentacije i otvoreni treninzi streljaštva i streličarstva, Alpe Adria regionalni boksački kup, tai chi prezentacija i Basket4kids košarkaški turnir.

Posjetitelji koji su željeli aktivno sudjelovati u programu Sport Festa imali su priliku zaigrati flying disc golf, 3-na-3 košarku, upravljati supom u umjetnom bazenu, sudjelovati u simultanki protiv šahovskog velemajstora Alojzija Jankovića, trčati utrke od 5 i 10 kilometara kroz Poreč te vježbati korištenjem inovativne opreme.

„Iznimno smo zadovoljni odazivom posjetitelja, izlagača i svih ostalih sudionika koji su doprinijeli ovako uspješnom izdanju Sport Festa u Poreču. Velika pomoć u tome bili su nam grad Poreč i Valamar, Sportska zajednica grada Poreča kao i turističke zajednice Istre i Poreča kojima se ovim putem još jednom zahvaljujemo. Naravno, zahvaljujemo se i svim ostalim partnerima i sponzorima, a najviše posjetiteljima koji su došli u tako velikom broju što nam je najbolji pokazatelj kako bi trebali razvijati ovaj projekt u budućnosti”, zaključio je Alan Balen, glavni organizator Sport Festa i najavio još bogatiji događaj za sljedeću godinu.