Preokret Oranja, devetka Belgije, Ademi bolji od Keka

EURO 10. lis. 201922:27 > 22:28
Podijeli:
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Osim utakmica u hrvatskoj skupini, igrale su se susreti u skupinama C, G i I.

  Nizozemska je u Rotterdamu u skupini C pobijedila Sjevernu Irsku koja je od 75. minute vodila golom Magennisa. Oranje je do pobjede 3:1 stiže golovima Depaya u 80. i 94., te De Jonga u 91. minuti.

U drugoj utakmici te skupine Bjelorusija i Estonija odigrali su 0:0.

Nizozemska, Njemačka i Sjeverna Irska su na 12 bodova, ali Sjeverna Irska ima utakmicu više. Bjelorusija ima četiri boda, Estonija je na jednom.

Poljska je u skupini G uz hat-trick Lewadowskog s 3:0 slavila kod Latvije te napravili veliki korak prema Euru.

Austrija je preokretom u Beču pobijedila 3:1 Izrael, koji je poveo sjajnim golom Zahavija, no Lazaro, Hinteregger i Sabitzer donose preokret domaćinu.

Sjeverna Makedonija je golovima Elmasa u 50. i 68. minuti bila bolja od Slovenije. Ademi je za Makedonce igrao do 77. minute.

Poljska je prva sa 16 bodova, Austrija je na 13, Sj. Makedonija i Slovenija imaju 11, Izrael osam, a Latvija je na nuli.

U skupini I San Marino je do 28. minute držao nulu u Belgiji, no do kraja je primio devet golova. Lukaku je zabio dva, Chadli, Alderweiereld, Tielemans, Benteke, Verschaeren i Castagne jedan, dok je vlastitu mrežu pogodio Brolli.

Rusija je s 4:0 razbila Škote u nastavku uz sjajne golove Dzjube i Ozdoeva. Dzjuba je zabio još jedan, a konačni rezultat postavio je Golovin.

U ranijem terminu Cipar je kao gost preokretom u nastavku slavio u Kazahstanu 2:1. Domaćini je vodio golom Jerlanova od 34. minute, da bi Sotiriou u 73. i Ioannou u 84. donijeli preokret gostima.

Belgija ima 21 bod, Rusija je na 18, Cipar ima 10, Kazahstan sedam, Škotska šest, a San Marino je na nuli.