Dalić za SK: Jako je teško, ali mi smo Hrvatska

Podijeli:
sportklub

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić razgovarao je s našim novinarom Antonijom Bakovićem prije dodjele nagrada Trofej Nogometaš, Nogometnog sindikata.

Tema koja dominira ovih dana je utakmica s Walesom u Osijeku za šest dana:

“Prošlo je skoro godinu dana od srebra u Rusiji, ali na staroj slavi se ne živi i moramo se okrenuti budućnosti. Čeka nas Wales, nas u toj utakmici zanima samo pobjeda i vjerujemo da u prepunom Gradskom vrtu upisujemo bitnu pobjedu. Wales je vrlo čvrsta i fizički snažna ekipa koja ima odličan kontranapad i morat ćemo posebno paziti na to.”

Povezano

Upitan o kadru reprezentacije poharanoj ozljedama, Dalić je rekao:

“Rakitić i Rebić će nam jako puno nedostajati, neki dan smo saznali da ni Vlašić, Rog i Bradarić neće biti spremni za Wales i to je težak udarac za nas. Bez obzira na sve te probleme, pokupat ću pronaći igrače koji će odigrati najbolje što mogu u utakmici protiv Walesa. Znam da je kraj sezone, igrači su umorni, igra se u 15 sati i bit će pakleno vruće, ali nema alibija, mi idemo na pobjedu.”

Na izborniku Daliću je težak zadatak nadomjestiti skoro pet standardnih prvotimaca koji nedostaju:

“Jako je teška situacija, kada pogledate momčad sa SP-a i ovu koja će istrčati protiv Walesa ima samo nekoliko istih igrača. Ta činjenica nam zaista otežava situaciju i teško je sastaviti momčad, ali zato sam ja tu da procjenim tko će u datom trenutku najbolje reagirati.”

Naš novinar je upitao izbornika o prijateljskoj utakmici s Tunisom koja slijedi nakon Walesa.

“Tu smo utakmicu apsolutno željeli izbjeći, ali UEFA je stroga što se toga tiče i morat ćemo odigrati protiv Tunisa bez obzira što nismo oduševljeni. Iskoristit ću je da dam priliku novim dečkima i igračima koji su možda malo svježiji nakon ove naporne sezone. No, ponavljam da je nama jedini fokus Wales i tri boda.