Bogdanović odbio Buckse, NBA pokrenuo istragu!

NBA 20. stu. 202017:12 > 17:14
Podijeli:
Ezra Shaw, Getty Images Sport

Kada se činilo da će Bucksi kompletirati dva fantastična tradea prije stvarnog početka NBA tržnice, dogodio se preokret.

Ethan Miller/Getty Images

Prije nego je uopće zaživila NBA tržnica, Milwaukee Bucksi napravili su dva fantastična tradea u kojima su se riješili nekoliko drugorazrednih igrača uz jedinu pravu zvijezdu Erica Bledsoea, a doveli su Jruea Holidayja iz New Orleansa, odnosno Bogdana Bogdanovića iz Sacramenta.

Transfer srpskog košarkaša došao bi u formi sign and tradea obzirom da je Bogdanović restriktivan slobodan igrač što su Kingsi osigurali plasiranjem ‘kvalifikacijske’ ponude od deset milijuna dolara. Problem u cijeloj priči nastao jest kada se otkrilo da srpski igrač zapravo nije prihvatio nikakvu ponudu Bucksa, a neki izvore unutar NBA lige idu toliko daleko pa kažu kako ponuda nije niti stigla! Samim time, opravdano se postavlja pitanje, kako se uopće mogao dogovoriti trade s igračem koji nije pristao na ugovor?

Ipak, Bogdanović nije odbacio mogućnost da završi u Bucksima, ali sve će ovisiti kakvu će ponudu dobiti. Obzirom da na njegov ugovor ide status ‘restrikcije’, to znači da Kingsi imaju pravo izjednačiti svaku ponudu koju igrač dobije. Međutim, to se neće dogoditi jer je jasno kako Bogdanović ne želi ostati u glavnom gradu Kalifornije.

Da stvar bude još bizarnija pobrinuo se ured NBA lige, naime pokrenuta je istraga je li trade Bogdanovića u Buckse dogovoren prije nego je otvoren period u kojem su dopušteni pregovori klubova. S potpisivanjem igrača klubovi mogu započeti ovog vikenda, a tada će se otvoriti i tržište slobodnih igrača.