Novi šok! Hrvatska klupska košarka ostaje bez talenata

Košarka ostalo 14. srp. 202015:55 > 16:26
Podijeli:
Šibenik IN

Tomislav i Zvonimir Ivišić, donedavni mladi talentirani igrači Šibenke odlaze u novooformljeni košarkaški klub Studentski centar iz Podgorice koji će biti razvojna momčad KK Budućnosti

Da hrvatska košarka ima velikih problema pokazuje i nova priča iz Šibenika. Naime, veliki talenti Tomislav i Zvonimir Ivišić napuštaju Šibenku i odlaze u novooformljeni klub Studentski centar iz Podgorice, govori nam dobro upoznati izvor. 

Čovjek koji je najzaslužniji za njihov odlazak je poznati menadžer Miško Ražnatović koji u svojoj agenciji ima veliki broj igrača te je prvi čovjek Mega Bemaxa koji se natječe u ABA ligi i preko kojeg mlade igrače razvija i šalje u inozemstvo. Pod svojim okriljem ima i naša dva reprezentativna centra Ivicu Zupca i Ante Žižića.

Informacije su da će Šibenke dobiti određenu odštetu za talentirane Ivišiće, ali nevjerojatno je da su pustili velike talente da odu u Crnu Goru umjesto da se i dalje razvijaju u Hrvatskoj. 

Tomislav i Zvonimir Ivišić su blizanci rođeni 9. kolovoza 2003. godine koji su od svojih malih nogu pobirali pažnju ljubitelja košarke. Prije dvije godine su iz BH kluba Vitez došli u Šibenku, ali po svemu sudeći neće u tom klubu ostvariti svoje snove, nego će to biti negdje drugdje pod vodstvom poznatog menadžera Ražnatovića koji radi odličan posao u svom Mega Bemaxu kada se radi o mladim talentiranim košarkašima.

KK Mega Leks

Tomislav (206 cm) je prije dvije godine sudjelovao u europskom zlatu U16 reprezentacije u Novom Sadu kao najmlađi igrač sa samo 14 godina. Ozljeda je spriječila njegovog brata Zvonimira da također nastupi na prvenstvu. Odigrao je vrlo solidnu sezonu u Šibenki te se pokazao kako se na njega već sada može ozbiljno računati. 

Nazvali smo i sportskog direktora Šibenke Filipa Vukičevića kako bi čuli kako je moguće da su pustili da Tomislav i Zvonimir odu iz jednog kluba kao što je Šibenka u neki projekt-klub u Podgorici. Gospodin Vukičević nije imao komentara na tu temu i rekao je da su dečki još uvijek pod ugovorom Šibenke te da će se više znati kroz dan, dva. 

Hrvatska košarka je u velikim problemima i bez ovakvih situacija, govori nam to i podatak da sljedeće sezone nećemo imati nijednog predstavnika u četiri europska natjecanja pod okriljem ULEB-a i FIBA-e što je zaista zabrinjavajuće. Međutim, ako ćemo dopuštati da mladi talenti odlaze u druge države kako bi se razvijali ta crna budućnost će trajati neko vrijeme…