Vaterpolo

30.06.2020 | 17.45

SK PODCAST: Vaterpolo je težak, a ne prate ga financije

Autor

Sportklub vam donosi novi podcast, a ovaj puta tema je vaterpolo. Gosti su trener Mladosti Zoran Bajić i vaterpolist Ivan Marcelić, a voditelj je Ivan Blažević.

sportklub

BLAŽEVIĆ: Lijep pozdrav poštovani gledatelji Sportkluba i čitatelji portala. Dobrodošli u još jedan podcast, naša današnja tema biti će vaterpolo, odnos fokus će biti na vaterpolo klubu Mladost. Naši gosti su dva člana spomenutog kluba igrač i kapetan Ivan Marcelić i trener Zoran Bajić. Pozdrav obojici. 

BLAŽEVIĆ: Gospodine Bajić, pred vama je sad polufinale doigravanja prvenstva Hrvatske. Bili ste dominantni u četvrtfinalu, kako ste zadovoljni formom vaše momčadi nakon pandemije, kako sve to skupa izgleda?

BAJIĆ: Teško je tu sad biti pametan, u planiranju i programiranju svega toga. Ta četvrtfinalna utakmica bila je blagi ulaz, početak jedne natjecateljske forme u kojoj bi mi trebali biti na vrhuncu kroz neka dva do tri tjedna. Želimo biti spremni za polufinale, nadamo se i finale domaćeg prvenstva, ali i Final Four regionalne lige koja se održava u Dubrovniku 14-15 srpnja. Sve je sažeto u ta tri tjedna i mislim da bi nam se forma trebala dizati, kroz te utakmice bi trebali ulaziti u formu, evo već sutra igramo s Jadranom koji je ozbiljna momčad.

vaterpolo lopta

Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images

BLAŽEVIĆ: Ivane jedno pitanje za vas, čitali smo da ste bili blizu odlaska u Francusku, dobili ste neke ponude od par klubova, na kraju ste ipak potpisali ugovor s Mladosti. Kako se ta situacija na kraju rasplela, možete li nam otkriti o kojim se klubovima radilo i što je prevagnulo u tvojoj odluci?

MARCELIĆ: Bilo ih je nekoliko, ali najkonkretniji je bio taj klub iz Pariza. Evo sve to što je Baja sad pričao, ta teška financijska situacija i to, tamo je sve to uređenije i na razini države i klubova, puno je da tako kažem sigurnije. Stvarno su ljudi bili zainteresirani, ali na kraju je i Mladost se sva sreća zainteresirala i napravili su puno za mene i dobio sam puno bolji ugovor. Sretan sam što sam ostao u Mladosti, tu sam doma. Postoji plan u klubu da se sve stabilizira, da dođemo na nulu, da onda možemo napraviti još veće pomake.

BLAŽEVIĆ: Gospodine Bajiću još dvije godine ćete voditi vaterpoliste Mladosti iako kako su krenuli vaši uspjesi, prvi put postali ste prvaci regionalne lige, počele su stizati ponude iz inozemstva. Kako se ta cijela priča rasplela, kako je došlo do dogovora s Mladosti.

BAJIĆ: Pa gledajte, meni je prvenstveno izuzetno drago da su se trofeji počeli vračati na Savu. Mladost je trofejna sredina, puna ambicija, nema skrivanja. To je kao neki Real Madrid u nogometu. Drago nam je da smo osvojili prvi put u povijesti regionalnu ligu. Bilo je u ove tri godine dobrih rezultata, atmosfera na visokom nivou, bez toga ne bi ništa funkcioniralo. Želja je za velikim rezultatima, a to možeš u kvalitetnoj i ugodnoj sredini. 

BLAŽEVIĆ: Ivane, vaterpolo kao sport jesi zadovoljan pažnjom, koje su po tebi prednosti, a koji nedostaci vaterpola. Što učiniti da vaterpolo postane poznatiji širom svijeta, a ne u samo nekim regijama?

MARCELIĆ: Nažalost, nismo toliko popraćeni medijski i atraktivni kao neki drugi sportovi, a samim time i financijski. vrlo je teško ljude animirati ako nisu vaterpolo fanatici, neki bogati ljudi. Gospodin Volpi u Pro Recco je izuzetak, sve se drugo financira kroz gradove i države, to je sasvim drugačiji način financiranja od nogometa, košarke pa čak i rukometa. To nažalost nam postavlja velike limite u onome što možemo, a nisam siguran da se unatrag par godina radilo dobro na propagandi našeg sporta. Ritam nam je izuteno naporan, a onda pada i kvaliteta i fokus ljudi, to je poput NBA ritma, a nemamo toliko mogućnosti, poput fizioterapeuta, hotela, ni približno nekom nivou na kojem bi trebalo biti.

CIJELI RAZGOVOR POGLEDAJTE U VIDEU GORE

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Vukušić za SK: Brbić me natjerao da odem iz Hajduka

Autor

Vukušić za SK: Brbić me natjerao da odem iz Hajduka

Vukušić za SK: Brbić me natjerao da odem iz Hajduka

U našem svakodnevnom podcastu današnja tema je bila nogomet, a naš gost bio je trenutni hit slovenske lige, Ante Vukušić

Mršić za SK: Ukić je bio pojačanje u kvalifikacijama

Autor

Mršić za SK: Ukić je bio pojačanje u kvalifikacijama

Mršić za SK: Ukić je bio pojačanje u kvalifikacijama

Novi dan, novi podcast Sportkluba u kojem je naš košarkaški znalac Marin Mrduljaš Babo ugostio izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije i novog trenera Zadra Veljka Mršića.

Mladost se vraća u bazen nakon 115 dana pauze

Autor

Mladost se vraća u bazen nakon 115 dana pauze

Mladost se vraća u bazen nakon 115 dana pauze

Vaterpolisti HAVK Mladost ovog petka, nakon 115 dana pauze, igraju prvu utakmicu i na bazenu Mladosti u prvenstvu Hrvatske dočekuju splitski POŠK od 20,45 sati.

Gudelj za SK: Hajduk i Tudor rade odličnu stvar

Autor

Gudelj za SK: Hajduk i Tudor rade odličnu stvar

Gudelj za SK: Hajduk i Tudor rade odličnu stvar

U današnjem podcastu Sportkluba gostovao je legendarni nogometaš Ivan Gudelj. O njegovom filmskom životu s njim je razgovarao naš komentator Josip Juraj Pajvot.
Loading...