Tenis

07.12.2019 | 12.57

Ova Hrvatica ima već pet naslova, a tek joj je 14!

Jeste li ikad čuli za Petru Marčinko, 14-godišnju Zagrepčanku? Ako niste, to je sasvim normalno, ipak je riječ o osnovnoškolki. Međutim, relativna anonimnost ove djevojke neće još dugo trajati...

HTS/Mario Ćužić

Naime, riječ je o vjerojatno najnadarenijoj tenisačici koju Hrvatska trenutno ima, a kolikim talentom je obdarena, najbolje će posvjedočiti svježa informacija: Marčinko je danas, na terenu TC Maksimira, osvojila Zagreb Junior kup!

Što je to? HTS-ov turnir koji se nalazi u rasporedu međunarodnog juniorskog Toura koji se nalazi u četvrtom (od 5) razredu po jakosti (tzv. grade 5). Riječ je o jednoj od stotina postaja u godini na kojoj su tenisači i tenisačice iz okoline, ali i sa cijelog kontitenta, bili u prilici dohvatiti bodove i pobjede koje bi im pomogle u razvoju njihove još mlade teniske karijere...

A Petra Marčinko opet je dohvatila njihov maksimalan broj! Jutros je rezultatom 6:3, 6:4 pobijedila četiri godine (!) stariju Slovenku Maju Makorič i dohvatila treći uzastopni naslov na ITF Junior Touru!

HTS/Mario Ćužić

I ne samo to, 'Pero' kako joj tepaju čak i vrlo ponosni roditelji, jučer je na istom ovom mjestu osvojila i naslov u parovima, ponijevši tako dvostruku titula sa svog terena!

Koliko zapravo obećava Petra posvjedočit će PODATAK da joj je ovo bilo sedmo finale (!) iz isto toliko odigranih juniorskih turnira, kojima se počela baviti tek ovoga rujna!?

POVEZANO: OVO SU SUPERTALENTI HRVATSKOG TENISA!

Osim toga, Marčinko je i prvakinja Europe u konkurenciji do 14 godina, taj naslov dohvatila je također ove godine i sve ovo što vam pišemo činimo kako bismo vas upoznali s potencijalnom strašnom karijerom u nastajanju. Dalek je još put do uspješnih rezultata na profesionalnom Touru, ali dosadašnji uspjesi na juniorskom, gdje je među najmlađim igračicama, jamče izuzetne mogućnosti.

- Mislim da sam odlično odigrala finalni dvoboj, danas sam stvarno imala dobar dan. Cijeli je tjedan bio odličan, nije moglo biti bolje od dvostruke krune. Posebno sam sretna jer se to dogodilo u Zagrebu, koji je moj grad – rekla je Petra.

Naša je igračica tako sezonu na ITF Junior Touru završila s čak 34 pobjede i svega dva poraza. Uoči ovotjednog nastupa bila je 268. juniorka svijeta, nakon zagrebačkog naslova očekuje je skok od 60-ak pozicija.

Komentari (0)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Intervju koji otkriva radi li Savez u interesu Hrvatske

Intervju koji otkriva radi li Savez u interesu Hrvatske

Intervju koji otkriva radi li Savez u interesu Hrvatske

Pred vama je veliki novogododišnji intervju s predsjednicom Hrvatskog teniskog saveza, Nikolinom Babić. Razgovor je velik, kako i priliči svrsi kojoj će, nadamo se poslužiti - pružanju uvida u dubinsko stanje HR tenisa i rada Saveza na putu prema boljoj budućnosti...

Naši supertalenti dobivaju Nacionalni teniski centar!

Naši supertalenti dobivaju Nacionalni teniski centar!

Naši supertalenti dobivaju Nacionalni teniski centar!

Uz najperspektivniju djevojku vezani su sudbinski signali da će uspjeti, a dječak koji se najviše ističe podsjeća na Thiema, dok trenira s Federerom! No, možda puno važnije od toga jest da će naši tenisači uskoro konačno dobiti Nacionalni teniski centar, a najavljuje se i povratak challengera u HR!

Imamo nove 'čiliće', ali mogli bi netragom nestati!

Imamo nove 'čiliće', ali mogli bi netragom nestati!

Imamo nove 'čiliće', ali mogli bi netragom nestati!

U možda najvažnijim trenucima razvoja, oko 15. i 16. godine, taj mladić bio je prisiljen zimi putovati u Zagreb, jer u Splitu nije bilo niti jedne (slobodne!) dvorane u kojoj bi mogao trenirati! Je li to normalan razvojni put nadarenog tenisača?
Loading...