Tenis

26.03.2020 | 16.50

Teniski 'anonimci' traže pomoć: 'Moramo preživjeti!'

Autor

Tenis je poput većine drugih sportova na odmoru sve dok traje pandemija koronavirusa, a takva situacija posebno pogađa one koji od sporta ne zarađuju dovoljno kako bi dugoročno mogli funkcionirati.

Tenis je na prisilnom godišnjem odmoru, situacija koja se u povijesti događala samo u godinama svjetskih ratova, sada je pogodila čitav svijet zbog pandemije koronavirusa. 

Naravno, bez posla mnogi tenisači i tenisačice imaju problem sa prikupljanjem financijskih sredstava za osnovne životne potrebe. To se jasno ne odnosi na one najbolje i najpoznatije koji uživaju u plodovima svog talenta po najluksuznijim svjetskim lokacijama. Nažalost, više je onih koji žive od turnira do turnira, a prisilan odmor nikome nije dobro prisjeo. Stoga, 371. igračica svijeta, Gruzijka Sofia Shapatava otvorila je formalnu peticiju kojom želi ponukati svjetske teniske organizacije od ITF-a, ATP-a i WTA da financijski pomognu sportašima koji su u teškoj situaciji. 

'Situacija je neizvjesna. Obično, kad nema previše turnira, mnogi tenisači i tenisačice zarađuju nešto novca sa strane igrajući klupski tenis u nekim državama. Međutim, to sada nije moguće jer je praktički čitav svijet zatvoren. Ne postoji nikakva sigurnost, nema nikoga tko bi se o nama pobrinuo. Sigurna sam da se mogu nekako snaći kad je riječ o hrani, ali računi nezaustavljivo stižu svaki mjesec, a nema novca kojim bi ih platila. Nadam se da će teniske organizacije pronaći načina kako bi nam svima pomogli.'

Peticiju je dosad potpisalo oko 700 ljudi, a ako i sami to želite učiniti možete isto uraditi OVDJE

Teniska sezona trenutno je odgođena sve do sedmog lipnja, a pitanje jest hoće li se i tada igrati. 

Komentari (1)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Trance

E moji sportasi, ako to potraje vidit cete kako je obicnim smrtnicima svaki dan. Se pitate od cega ce recimo sportski novinari zivjet ako ne bude događaja.

Odgovori 0 0

* Sva polja su obavezna

Loading...