Tenis

24.03.2020 | 20.16

Hrvatski teniski savez zatražio mjere pomoći od Vlade

Autor

Predsjednica hrvatskog teniskog saveza izvjestila je kako je organizacija kojom predsjeda zatražila pomoć državnog vrha...

SK

'Poštovani, ovim putem se obraćamo svim našim temeljnim strukturama koje čine cjelovitost i opstojnost HTS-a. Svi smo svjesni činjenice i teških trenutaka kroz koje svi zajedno prolazimo i u ovim vremenima smogli smo snage da uputimo apel ili zahtjev, sve u svrhu opstanka klubova i ujedno svih onih koji sudjeluju u očuvanju i radu istih.

Hrvatski teniski savez, koji okuplja više od 120 registriranih klubova, uputio je zahtjev prema predsjedniku Vlade gosp. Andreju Plenkoviću, ministru rada i mirovinskog sustava gosp. Josipu Aladroviću i Središnjem državnom uredu za šport za hitnim postupkom mjera za očuvanje radnih mjesta u športskim udrugama- neprofitnim organizacijama.

Paketom mjera od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i paketom mjera od strane Središnjeg državnog ureda za šport nije predviđeno sufinanciranje troškova rada trenera niti bilo kojeg drugog osoblja u športskim klubovima registriranim kao udruge građana, odnosno neprofitnih organizacija.

Zahtjev uključuje da se u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje kao nositelju potpore uključi stručno osoblje u športskim udrugama - neprofitnim organizacijama kao prihvatljiva ciljana skupina i/ili da se od strane Središnjeg državnog ureda za šport u suradnji s nacionalnim sportskim savezima osigura očuvanje radnih mjesta u predmetnom sektoru kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom (COVID -19) narušeno obavljanje djelatnosti.

Nadamo se da će Vlada RH na čelu sa našim premijerom gosp. Plenkovićem razmotriti naš Zahtjev, te da će isti u što skorijem roku uvrstiti u paket prioriteta mjera za očuvanje radnih mjesta kako bi se spriječila sociološka neravnoteža koja se događa u odnosu na sve ostale kojima se predviđenim paketom mjera pomaže.
S poštovanjem, predsjednica HTS-a Nikolina Babić'.

HTS

Komentari (1)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Trance

Prvo treba pomoci ljudima koji su ostali bez krova nad glavom,onima koji proizvode i koji ce proizvoditi,spasiti radna mjesta neophodna za funkcioniranje gospodarstva a drasticno rezati nepotrebne troskove(svi znamo koji su to). A vi gospođo, svoj zahtjev za donacijom uputite trgovinama maloprodajom koji imaju drasticno povecanje prihoda.

Odgovori 0 0

* Sva polja su obavezna

Određene cijene ulaznica za Davis Cup susret s Indijom

Autor

Određene cijene ulaznica za Davis Cup susret s Indijom

Određene cijene ulaznica za Davis Cup susret s Indijom

Ulaznice će se moći kupiti u sustavu ulaznice.hr, a u prodaju će krenuti uskoro. Početak prvog meča početkom ožujka i u petak i u subotu je 15 sati.
Loading...