Del Potro srušio Federera u epskom finalu Indian Wellsa

Indian Wells 18. ožu 201823:20 > 23:31
Al Bello, Getty Images Sport

U jednom od najboljih finala na turnirima gdje je pobjeda osigurana nakon 2 osvojena seta, Roger Federer i Juan Martin del Potro su odigrali nezaboravan meč o kojem će se još dugo dugo pričati. Nakon 2 sata i 40 minuta, slavio je Argentinac, rezultatom 6-4 6-7 7-6.

Clive Brunskill/Getty Images Sport

 Juan Martin del Potro iz Argentine i Roger Federer iz Švicarske odigrali su jedan od mečeva sezone, u to već sada možemo biti sigurni, iako je tek ožujak. Blockbuster finale nije razočaralo i bez obzira što su očekivanja u startu bila visoka, ovo što su odigrali je za anale i prava je šteta što je pobjednik mogao biti samo jedan, čovjek bi najradije nagradio obojicu podjednako. No u sportu toga nema. 

Argentinac je igrao izvanredno i prvi je set okončao u svoju korist rezultatom 6-4. Federer je tada izgledao pomalo nemoćno i podosta je griješio. U drugom se setu stvari ne mijenjaju puno, ali dovoljno da Federer dobije prve break lopte na servisu del Potra, ujedno i set lopte, jer je rezultat tada bio 5-4 za Švicarca. Delpo se tamo izvlači i set odlazi do tie-breaka, gdje Federer ima 6-3 koje ne koristi te biva suočen s meč loptom, ali ipak na kraju uzima tie break i odvodi meč u treći set.

Tamo su stvari poravnate do 4-4, kada Federer sjajnim bekendom dolazi do breaka i ima priliku odservirati za pobjedu. Tu se događaju nove nevjerojatne stvari. Federer ima 3 meč lopte, prvo na 40-15 dvije pa još jednu nakon deucea – i ne uspijeva ih iskoristiti. Meč se nastavlja. Rezultat je 5-5 i pri tom rezultatu obojica drže svoj servis, tako da odlučujući set ide u TB, gdje je Delpo zagospodario, Federer popustio, i meč je pripao Argentincu iz Tandila, za njegov prvi naslov na Masters 1000 turnirima. Instant klasik!