Federer: Divim se Borninoj mentalnoj čvrstini!

Indian Wells 17. ožu 201822:40 > 22:53
Kevork Djansezian/Getty Images

Prvi tenisač svijeta pobijedio je našeg Bornu Ćorića u polufinalu Mastersa, a u izjavama nakon odličnog meča pokazao je kako je svjestan da je bio vrlo blizu poraza...

Federer je dobio i 17. meč u 2018. godini, još nema nijedan poraz, ali ovaj put bio je uvjerljivo najbliže prekidu niza. S obzirom da je uspio nekako izmigoljiti se iz ralja hrvatskog rotvajlera, ostvario je najbolji ulazak u sezoni od 2006. godine koju je započeo sa 16:0!

Protiv Ćorića je bezbroj puta zaostajao za break, u posljednjem setu čak dvaput.

Trebao sam izgubiti. Dva puta sam u trećem setu bio u breaku zaostatka, i u drugom setu sam imao izgubljen servis. Ovo mi je bio najteži meč, teži čak i od finala Australian Opena”, rekao je Federer poslije pobjede. 

Kad ste iskusan igrač i kada imate samopouzdanje, nema razloga za paniku. On je igrao bolje, ja sam promašivao udarce, bio je vrlo blizu. Mogao je meč otići na bilo koju stranu. Fizički sam potpuno u redu i sretan sam što se osjećam tako”, objasnio je otklonivši razna nagađanja o tome da je možda bio ozlijeđen.

Uslijedili su komplimenti za igru drugog hrvatskog reketa…

“Borna je bio sjajan u kontroliranju sredine terena. Bio je vrlo miran, nije mi mnogo davao. Bila je to igra mačke i miša. Impresioniran sam njegovom mentalnom čvrstinom i kretanjem. Znao sam da je izuzetan kontraš, a ako ostvari napredak i u napadačkom dijelu igre, bit će ga jako teško pobjeđivati u budućnosti.”

U finalu će igrati protiv Juana Martina Del Potra koji je pomeo Raonića.

S Delpom sam imao mnogo velikih mečeva. Dobro znamo što onaj drugi može i pokušat ćemo zaustaviti jedan drugoga”.