Ćorić: Iznenađen sam koliko sam dobro igrao!

Indian Wells 18. ožu 201810:34 > 10:38
Kevork Djansezian, Getty Images Sport

Hrvatski tenisač Borna Ćorić bio je na korak do senzacije u Indijan Wellsu, pobjede protiv ove godine neporaženog Federera u polufinalu prvog Mastersa 1000 turnira u sezoni.

Borna je u odlučujučem setu dva puta ima break prednosti protiv najboljeg igrača svijeta, ali je posustao na samom kraju. Ipak, Ćorić je ponosan na sve što je pružio u kalifornijskoj pustinji.

Iznenađen sam koliko sam dobro igrao, koliko sam ga pritiskao i uživao sam u tome. Mislim da sam ga natjerao do ruba. Moram pozitivno gledati na cijeli turnir, ali i na ovaj meč. Igrao sam odlično, bio sam jako blizu, jedino nisam iskoristio sve prilike,” rekao je Ćorić.

Istaknuo je kako protiv legendarnog Švicarca teško igrati iz više razloga.

Nikad ne znaš što možeš očekivati, što će sljedeće odigrati, s kakvom rotacijom, pod kakvim kutom. To je potpuno druga razina tenisa. Zato mislim da sam stvarno dobro odigrao. Bio sam agresivan, gurao ga do granica…

Međutim, Borna je iznenadio priznanjem koje ćete rijetko čuti od tenisača koji su igrali protiv takvih veličina, a na kraju ipak završili poraženi:

“Mislim da nije igrao baš sjajno. No, s druge strane, mnogo tenisača bi izgubilo, ali on se nastavio boriti. I bio je vrlo pametan u važnim poenima.”

Ćorić iz Indian Wellsa odlazi bogatiji za 327.965 dolara i 360 bodova, što će mu donijet skok do 36. mjesta na ATP ljestvici.

Nadam se da ću ostati zdrav i nastaviti igrati kao u IW. Ne znam kako ću igrati u Miamiju ili Monte Carlu, ali znam da ću dati sve od sebe. Pokušat ću napraviti iste stvari“, naveo je Borna, koji je u 2018. ostvario učinak 11-4.