IW: Osaka i Kasatkina u finalu

Getty Images/Yifan Ding

Mlada japanska tenisačica Naomi Osaka uvjerljivo je svladala najbolju igračicu svijeta Simonu Halep 6:3, 6:0 i plasirala se u finale Mastersa u Indian Wellsu.

Osaka, koja je 44. tenisačica na WTA-listi, do velikog iznenađenja i uvjerljivo najboljeg rezultata u karijeri došla je za 65 minuta igre.

Na startu prvog seta viđen je po break na obje strane, a onda su tenisačice držale svoj servis sve do osmog gema, kad je Osaka iskoristila drugu break-loptu, povela 5:3 i u narednom gemu rutinski kompletirala break i došla do 1:0.

Od tog trenutka Halepova je u potpunosti pala u igri, pa je u drugom setu viđena samo jedna igračica. Rezultat od 6:0 dovoljno govori o zbivanjima na terenu, 20-godišnja Japanka je u potpunosti dominirala, Halep nije prikazala ni dio repertoara tenisačice koja je prva na svjetskoj ljestvici, pa će se Osaka sasvim zasluženo boriti za prvi trofej u karijeri.

Njena protivnica bit će Ruskinja Daria Kasatkina, također 20-godišnja igračica koja je u prvom polufinalnom dvoboju nadigrala Venus Williams s 2:1 u setovima.