Indian Wells: Ćorić protiv Federera za mjesto u finalu

Indian Wells 16. ožu 20188:25 > 8:27
Matthew Stockman/Getty Images

Nakon što je u četvrtfinalu preokretom došao do pobjede nad 9. tenisačem svijeta Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, Bornu Ćorića čeka dvoboj za finale protiv prvog tenisača svijeta Rogera Federera koji je do polufinala stigao svladavši Korejca Hyeona Chunga sa 7-5, 6-1.

Ćorić je u meču protiv Andersona još jednom pokazao svoj borbeni duh i s dva preokreta stigao do velike pobjede. Borna se prvo oporavio od uvjerljivog gubitka prvog seta, a potom je u odlučujućem setu nadoknadio ‘break’ zaostatka (2-4) te u ‘tie-breaku’ slomio otpor Južnoafrikanca za svoj najbolji rezultat na turnirima iz Masters 1000 serije. Bornin dosadašnji najbolji domet bilo je četvrtfinale na prošlogodišnjem turniru u Madridu i u Cincinnatiju 2016. godine, kad je zbog ozljede koljena morao predati četvrtfinalni dvoboj kasnijem pobjedniku Marinu Čiliću.

Ćorić je tako postao prvi hrvatski tenisač koji se u posljednjih osam godina probio do polufinala prvog turnira Masters 1000 serije u sezoni. Posljednji kojemu je to uspjelo bio je njegov današnji menadžer i trener njegovog sljedećeg suparnika Ivan Ljubičić, koji je 2010. godine u Indian Wellsu osvojio najveći pojedinačni naslov u karijeri.

Bornu u polufinalu čeka peterostruki pobjednik ovog turnira i branitelj prošlogodišnjeg naslova, Švicarac Roger Federer, koji je pobjedom nad 21-godišnjim Korejcem Hyeonom Chungom osigurao još najmanje dva tjedna boravka na vrhu ATP ljestvice.

U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju Federer je nadigrao Ćorića sa 6-2, 6-1 u polufinalu turnira u Dubaiju prije tri godine.

Ćorić i Federer će polufinalni dvoboj igrati u subotu, a u petak ćemo doznati i drugi polufinalni par, kad će u Indian Wellsu biti odigrana i preostala dva četvrtfinala u kojima se sastaju Argentinac Juan Martin del Potro i Nijemac Philipp Kohlschreiber te Amerikanac Sam Querrey i Kanađanin Miloš Raonić.