Najstariji u povijesti: Federeru peta titula u IW-u!

Indian Wells 19. ožu 201722:30 > 20. ožu 2017 0:10
Alex Goodlett, Getty Images

Švicarac Roger Federer peti put u karijeri, prvi put od 2012. godine, osvojio je Masters u Indian Wellsu. I to bez izgubljenog gema.

U finalu u kalifornijskoj pustinji legendarni igrač savladao je Stana Wawrinku sa 6:4, 7:5 za sat i 19 minuta provedenih na terenu.

Federeru je ovo peta titulu u Indian Wellsu, dok je Wawrinka ostao na jednoj, uz Monte Carla 2014. Ujedno, Roger je sa 35 godina i 7 mjeseci najstariji tenisač u povijesti koji je osvojio titulu na turniru ove kategorije. Prestigao je Andrea Agassija koji je 2004. u Cincinnatiju imao 34 godine i 3 mjeseca.

Švicarac je osvojio 25. Masters trofej u karijeri, odnosno 90. titulu u karijeri. Rafael Nadal ima tri Mastersa više, a rekorder Novak Đoković pet. 

Federer je, podsjetimo, ove godine osvojio i Australian Open.

Tridesetpetogodišnji, od ponedeljka šesti igrač svijeta, je u prvom setu break napravio u najbitnijem trenutku, desetom gemu, ali je Wawrinka bolje počeo drugi.

Napravio je break za 1:0, međutim, Federer je u u četvrtom gemu izjednačio, a onda kod rezultata 6:5 još jednom oduzeo servis protivniku za veliko slavlje u Kaliforniji.

Ovaj povratak je zaista bio sjajan“, rekao je Federer, koji prošle godine zbog ozljede nije igrao.

Bio sam tužan što nisam igrao, jer je ovo jedan od mojih omiljenih turnira. Predivan je osjećaj, ne mogu opisati koliko mi to znači. Čestitam Stanu, odličan tjedan je iza njega. Nastavi ovako igrati i nadam se da ćeš osvojiti puno titula ove sezone“.