Kyrgios: Pokazao sam kako Acapulco nije bio slučajan

Clive Brunskill, Getty Images

Australski tenisač Nick Kyrgios kaže kako je dobro igrao u važnim trenucima te kako je to bio ključ pobjede nad Novakom Đokovićem (6:4, 7:6) u četvrtom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu.

Tako je Kyrgios drugi put u petnaest dana savladao sprskog tenisača, ponovno nakon pobjede u dva seta kao u Meksiku. 

“Mislim kako nisam servirao ni približno dobro kao u Acapulcu, i uvjeti su potpuno različiti, ali borio sam se za svaki poen. Obojica smo bili nervozni u pojedinim trenucima, ali odigrao sam prilično dobro ključne poene. Dobro sam i servirao“, kaže Kyrgios i dodaje:

“Dobar je osjećaj jer sam pokazao kako pobjeda u Acapulcu nije bila slučajnost. Znao sam koja je moja taktika i drago mi je što sam ju ponovo uspio ispuniti. Pobjeda nad Đokovićem velika je za svakoga, pogotovo za mene“.

Novak je pohvalio Kyrgiosa kako je izuzetno dobro i brzo servirao na drugom servisu.

“Riskiram tako već dulje vrijeme. Neke mečeve sam izgubio zbog toga, neke dobio,ali znam da imam visoki prosjek kada sam pod pritiskom. A ako izgubim, znam da sam izgubio igrajući svoj stil tenisa“.

Slijedeći Kyrgiosov protivnik bit će Roger Federer, koji je izbacio Rafaela Nadala sa 6:3, 6:2.

“Nije mi on bio uzor, od teniskih igrača to su vjerojatno Monfils i Tsonga zbog zabavnog stila igre. Ali kada sam tek došao u svlačionicu, bio je poseban osjećaj tu vidjeti Rogera. Sviđa mi se i njegov način igre, a mislim i da je Federer pravi primjer za sve“, kaže Kyrgios dodaje kako je navijao za Rogera u finalu Australian opena.