Virus potjerao tenisače: Otkazan Indian Wells!

Kyodo News via Getty Image

Prvi turnir kategorije 1000 neće biti održan zbog sve veće opasnosti od koronavirusa.

Jedan od najvećih teniskih turnira na svijetu neće biti održan zbog opasnosti od zaraze koronavirusom. Organizatori Indian Wellsa koji je u ponedjeljak trebao početi s kvalifikacijskim dijelom ždrijeba, odlučili su kako je u najboljem interesu navijača i natjecatelja da se turnir otkaže, a razlog je jedna zaražena osoba u Okrugu Riverside unutar kojeg se nalazi i Indian Wells.

Vrlo smo razočarani što se turnir neće održati, ali zdravlje i sigurnost lokalne zajednice, navijača, igrača, dobrovoljaca i drugih aktera ovog velikog turnira ipak su najvažniji,’ kazao je direktor turnira, Tommy Haas.

Organizatori su još ranije donijeli odluku o sigurnosnim aspektima turnira poput zaštitnih rukavica za skupljače loptica, igrači ne bi potpisivali autograme navijačima, međutim u konačnici, jedna zaražena osoba u blizini samog događaja ponukala je čelnike turnira na nepopularnu odluku.

Inače, u nedjelju su upravo u kompleksu teniskog centra u Indian Wellsu završeni Challenger turniri u muškoj i ženskog kategoriji, Steve Johnson je pobijedio Jacka Socka kod tenisača, dok je Irina Begu osvojila ženski dio turnira svladavši Misaki Doi.

U određenim raspravama spominjala se mogućnost da se turnir održi kasnije ove sezone, no to nije ozbiljna opcija zbog pretrpanog broja turnira koji se nalaze u kalendaru teniske sezone.

Ovo je najveći sportski događaj u Americi koji je otkazan zbog epidemije koronavirusa, a sada se postavlja pitanje hoće li ista sudbina pogoditi i turnir u Miamiju koji bi trebao početi 23. ožujka.