Tenis

26.06.2019 | 17.42

Mladi Australac izazvao neviđene scene u Londonu

Autor

Akira Santillan ovog se tjedna nalazi u Londonu, no boravak u glavnom gradu Velike Britanije nije prošao najbolje.

Akira Santillan

Alex Pantling / Staff

Akira Santillan

Ako ne pratite Challenger Tour tada niste čuli za 22-godišnjeg Australca rođenog u Japanu, Akiru Santillana.

Rođen u Tokiju, majka je Japanka dok je otac Južnoafrikanac španjolskih korijena. Akira je s osam navršenih godina preselio u Australiju gdje je s roditeljima dobio državljanstvo. Između 2010. i 2015. godine nastupao je pod australskom zastavom u mlađim kategorijama da bi se na period od dvije godine vratio u Japan zbog sukoba s australskim teniskim savezom. No, godine 2017. ipak se vratio u Brisbane i od tada ponovno je 'Australac'.

Nakon što ste saznali podlogu o mladom australskom tenisaču, vrijeme je za glavni dio vijesti. Santillan se ovog tjedna borio za ulazak u glavni ždrijeb Wimbledona. Tradicionalno, kvalifikacije se održavaju u Roehamptonu. Nakon uspješnog početka kvalifikacija, protivnik u drugom kolu bio je Belgijac Ruben Bemelmans. Potonji je slavio s 12:10 u trećem setu.Mladi Akira nije najbolje prihvatio poraz, nakon verbalnog vrijeđanja samog sebe prilikom napuštanja terena te javnog poziva kako 'bi se trebao umiroviti', ono pravo ostavio je za odabrani krug teniskih fanova koji su se nalazili izvan samog teniskog centra gdje se igraju mečevi kvalifikacija.

Naime, australski Japanac pronašao je lijepu zelenu livadu, smireno spustio tenisku torbu na travu, izvadio rekete, jedan pod jedan (njih pet) i brutalno ih polomio.

Jedno je sigurno, putovanje kući ipak će biti uz podosta manje prtljage.

Komentari (1)

Komentar je uspješno poslan.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Konda

Koji je moj Australijancima? Treba im zabraniti da igraju, ako imaju neki problem u glavama, a očigledno da imaju!!!!

Odgovori 0 1

* Sva polja su obavezna

Loading...