Engleskoj napokon naklonjena lutrija jedanaesteraca!

Vijesti 3. srp 201821:45 > 21:46
(Photo by Clive Rose/Getty Images)

Engleska će igrati protiv Švedske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, Gordi Albion proslavio je prolazak dalje nakon raspucavanja jedanaesteraca protiv Kolumbije.

Englezi su dominirali većim dijelom utakmice, stvarali niz poluprilika, no obrana Kolumbije djelovala je kompaktno. Ipak, osjetan je bio izostanak Jamesa Rodrigueza u veznom redu, najbolji igrač Kolumbije dvoboj je zbog ozljede promatrao s tribina.

Harry Kane izborio je kazneni udarac u 57. minuti nakon naguravanja sa Sanchezom, kolumbijski igrači žestoko su protestirali pred glavnim sucem Markom Geigerom iz Sjedinjenih Američkih Država, ipak arbitar je bio smiren, a još mirniji ostao je Kane koji je zabio svoj šesti gol na prvenstvu.

Kada se činilo da će utakmica završiti plasmanom Engleske u četvrtfinale, dogodila se 93. minuta. Naprije je sjajno s 25 metara pucao Uribe, no Pickford je loptu skrenuo u korner, da bi nekoliko trenutaka kasnije Yerry Mina visokim skokom zakucao loptu u mrežu Engleza i dvoboj odveo u produžetke!

U produžecima, Engleska je imala dvije velike prilike, ali Rose i Dier nisu bili precizni, odluka je pala nakon jedanaesteraca. A veliki junak bio je Jordan Pickford, vratar Engleske obranio je ključan penal Carlosu Bacci, da bi zatim Eric Dier zabio za veliko slavlje Engleza! Engleska će igrati u četvrtfinalu prvi put nakon 2006. godine.

Kompletirana je postava četvrtfinala:

Urugvaj-Francuska

Brazil-Belgija

Rusija-Hrvatska

Švedska-Engleska