Sampaoli: Borit ću se da ostanem izbornik!

Vijesti 29. lip 201819:44 > 19:45
Clive Mason/Getty Images

Izbornik argentinske nogometne reprezentacije Jorge Sampaoli odgovarao je na neugodna pitanja ususret utakmici osmine finala protiv Francuske...

– Sanjam da Argentina igra sa strašću, ali i da dominira posjedom. Ako ne možemo kontrolirati loptu, tada utakmica postaje fizički zahtjevnija, a to nam nikako ne bi odgovaralo. Jaka snaga Francuske je sposobnost brzog osvajanja lopte te brzina njihovih napadača – izjavio je Sampaoli.

Argentinski izbornik svjestan je kako će se Francuska usredotočiti na zaustavljanje najboljeg igrača njegove momčadi Lionela Messija.

– Siguran sam kako Francuska ima plan kako zaustaviti Messija, on je najbolji igrač na svijetu, ali mi imamo još igrača koji bi Francuzima mogli stvoriti probleme.

Na pitanje hoće li u slučaju poraza od Francuske odstupiti s mjesta argentinskog izbornika Sampaoli je odgovorio:

– Imam ugovor i vrlo sam zadovoljan svojim poslom i borit ću se da ostanem na njemu što je duže moguće.

Nakon uvjerljivog poraza od Hrvatske u drugom kolu grupne faze pojavile su se informacije da su Messi i Javier Mascherano preuzeli kontrolu nad momčadi te da su oni odlučili o početnoj postavi protiv Nigerije.

U jednom trenutku te utakmice u kadru se moglo naslutiti da je Sampaoli pitao Messija smije li u igru uvesti Aguera!

Novinari su ovom prilikom Sampaolija podsjetili na taj detalj iz završnice susreta.

– Sjećam se tog trenutka, ali sve što kažem igračima je povjerljiva informacija. Nije ono što ste mislili. Razmatrali smo situaciju i ja sam mu predstavio našu strategiju – rekao je Sampaoli.

Argentina je golom Markosa Roja pobijedila Nigeriju 2:1 i u subotu u 16 sati u Kazanju će se igrati s Francuskom u sklopu osmine finala.