Kroos pogodio u 95. minuti za veliko slavlje Njemačke

Vijesti 23. lip 201821:52 > 21:56
Photo by Alexander Hassenstein by Guliver

Toni Kroos veliki je junak njemačke reprezentacije nakon sjajnog pogotka kojim je u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Njemačkoj 2:1 protiv Švedske.

(Photo by Michael Steele/Getty Images)

Njemačka se provukla kroz ušicu igle nakon spasa koji je došao u liku i djelu Tonija Kroosa u 95. minuti utakmice.

Veznjak madridskog Reala pogriješio je kod primopredaje lopte u tridesetoj minuti nakon čega je uslijedila akcija kojom su Šveđani preko Toivonena poveli. Samo tri minute nakon početka drugog poluvremena, Marco Reus izjednačio je rezultat nakon sretnog odbijanca u šesnaestercu švedske reprezentacije.

Momčad Joachima Lowa stvarala je veliki pritisak na protivnika u nadi da će doći do pobjedničkog pogotka, a umjesto toga situacija je postala izuzetno teška u 82. minuti nakon grubog starta Boatenga koji je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Utakmica je krenula u sudačku nadoknadu, kada se činilo da će dvoboj završiti podjelom bodova, dogodila se 95. minuta, slobodan udarac s lijeve strane kaznenog prostora Šveđana, kratko dodavanje Kroos-Reus i ponovno Kroos koji upućuje snažan udarac prema golu protivnika i postiže pobjednički pogodak na oduševljenje njemačkih navijača koji su u nevjerici promatrali što se dogodilo. Velika sreća za Njemačku i zadržavanje izgleda za prolaz u osminu finala.

U grupi F, Meksiko je i dalje neporažen s maksimalnih šest bodova, Njemačka i Švedska sada imaju po tri boda s identičnom gol razlikom (2-2). U posljednjem kolu, Njemačka će igrati protiv Južne Koreje, a Meksiko protiv Švedske.