Southgate stao u obranu novinara

Vijesti 23. lip 201820:18 > 20:36
Alex Morton, Getty Images Sport

Izbornik engleske nogometne reprezentacije, Gareth Southgate, smirivao je tenzije koje su proteklih dana nastale između nacionalne momčadi i medija.

Proteklih dana pojačale su se tenzije između engleske nogometne vrste i pojedinih medija, naime određeni krug fotoreportera uspio je uslikati prvu postavu Engleske protiv Paname s papira koji je držao pomoćni trener Steve Holland. Mediji su zbog toga kritizirani, no u njihovu je obranu stao izbornik nacionalne vrste, Gareth Southgate.

Nema nikakve drame. Fotografija na kojoj su imena igrača nije čak niti čitava momčad. Potpuno sam opušten, to je bio samo popis igrača za trening. Došao sam do informacije kako su neki novinari zbog toga žestoko kritizirani, žao mi je zbog toga.”

Southgate se sa sličnim problemom susreo prije utakmice s Tunisom.

Tri dana prije prve utakmice na prvenstvu u medijima je izašao popis početne postave, no tada nisam progovorio, mišljenja sam da mediji moraju odlučili da li su na našoj strani,” zaključio je priču izbornik engleske momčadi.

Engleska će svoj drugi susret na prvenstvu, protiv Paname igrati u nedjelju od 14 sati, pobjeda Englezima donosi i garanciju prolaska u osminu finala.