SP UŽIVO: Franzuci i Danci idu dalje, pobjeda Perua

Vijesti 26. lip 201813:15 > 16:04
Paul Gilham/Getty Images

Dobrodošli u blog Sportkluba posvećen Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Trinaesti dan Svjetskog prvenstva je pred nama. Očekuju nas vrlo zanimljivi susreti u skupinama C i D.

(Photo by Alex Grimm/Getty Images)

17:50 Gotovo je natjecanje u skupini C! Kao što se i očekivalo, dalje idu Francuska i Danska koje su odigrale bez golova u međusobnom susretu. To znači da će Hrvatska u osmini finala gotovo sigurno igrati protiv Danske!

U drugoj utakmici ove skupine Peru se oprostio od SP-a pobjedom od 2:0 protiv Australije.

17:05 Peru vodi 2:0 protiv Australije pogotkom kapetana Guererra

16:43 Bez golova na susretu Francuske i Danske

16:18 Peru vodi 1:0 golom Carilla iz 18. minute

AUSTALIJA – PERU

Drugi susret koji će se igrati danas od 16 sati jest onaj između Australije i Perua. Bit će to prvi susret ovih dviju reprezentacija ikada.

Australija je do sada samo jednoj južnoameričkoj momčadi zabila gol na Svjetskim prvenstvima, a igrali su protiv njih tri puta.

S druge strane, Peru se prvi put susreće s nekim oceanijskim timom na završnim utakmicama SP-a. Igrali su samo protiv Novog Zelanda, ali to je bilo u kvalifikacijskom doigravanju kada su ukupnom pobjedom 2-0 izborili plasman za Rusiju.

Australija samo jednom, na prethodnih 15 utakmica Svjetskog prvenstva, nije primila niti jedan gol. Dogodilo se to 1974. godine protiv Čilea, kada su odigrali 0-0. U posljednih 12 utakmica primili su barem jedan gol.

Iako Peru nema nikakve šanse plasirati se osminu finala, igrači će definitivno dati sve od sebe na terenu. Danas ne igraju za bodove, nego za čast. Žele se oprostiti od SP-a pobjedom i tako svojim vjernim navijačima zahvaliti na konstantnoj podršci.

DANSKA – FRANCUSKA

Od 16 sati na stadionu Lužnjiki u Moskvi sastat će se reprezentacije Danske i Francuske. Francuzi su s dvije pobjede već osigurali svoje mjesto u osmini finala, a Danci se još uvijek za to moraju boriti, iako su u izglednijoj situaciji nego konkurent – Australija.

Danska i Francuska susrele su se već dva puta na Svjetskim prvenstvima i oba puta je to bila zadnja utakmica grupne faze. Slavili su Francuzi 1998. na domaćem terenu rezultatom 2-1, a 2002. godine su bili bolji Danci. To je bio ujedno i jedini poraz Francuske od danske reprezentacije. U ostalih šest međusobnih susreta oni su pobijedili.

Danska je, s druge strane, poražena u četiri od posljednjih pet utakmica Svjetskih prvenstava, a jedina pobjeda bila je ta protiv Francuske u Južnoj Koreji i Japanu.

Susretale su se ove dvije reprezentacije i na Europskim prvenstvima, sveukupno je ovo šesto veliko natjecanje na kojem će odmjeriti snage (uključujući Europska i Svjetska prvenstva). Susreli su se na Euru 1984., 1992. i 2000. te na SP-u 1998. i 2002. Zanimljivo jest da je Francuska osvojila tri od tih pet natjecanja.

Raspored:

16:00 Francuska – Danska

16:00 Australija – Peru

20:00 Hrvatska – Island

20:00 Argentina – Nigerija

13:55 Dogodilo se na današnji dan..

13:25 Izbornik Belgije Roberto Martinez izjavio je da bi mogao promijeniti cijelu momčad za susret s Engleskom.

12:48 Romelu Lukaku je jučer napravio pretrage na gležnju, danas će preskočiti trening. Vidjet ćemo u sljedećih par dana trebaju li Belgijanci biti zabrinuti ili će biti sve u redu sa jednim od najboljih napadača svijeta.

12:25 Pojavile su se informacije da će Paolo Guerrero odigrati svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju protiv Australije.

11:51 Adidas je predstavio loptu kojom će se igrati utakmice nokaut faze u Rusiji.

Ne propustite pogledati uslugu Sportkluba sa svim statistikama, rezultatima i tablicama!