Urugvaj u osmini finala, Suarez heroj i rekorder

Vijesti 20. lip 201818:52 > 18:53
Ryan Pierse, Getty Images

Reprezentacija Urugvaja stigla je i do druge pobjede u Grupi A na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Još jedna minimalna pobjeda bila je dovoljna za nova tri boda.

Nakon pobjede u prvom kolu do koje su Urugvajci došli u 89. minuti protiv Egipta, Urugvaj je golom Luisa Suareza savladao i Saudijsku Arabiju i tako osigurao plasman u šesnaestinu finala, uz domaćina Rusiju sa kojim se sastaje u trećem kolu i taj susret će odlučivati o prvom mjestu u grupi.

Gol odluke u ovom susretu viđen je u 23. minuti. Nakon kornera, lopta je u šesnaestercu “preskočila” Diega Godina, golman Saudijske Arabije je istrčao u prazno a Luis Suarez zatresao mrežu protivnika za, ispostavilo se, konačnih 1:0.

Za Luisa Suareza ovaj susret bit će svakako od onih za pamćenje jer je na svom 100. nastupu u reprezentaciji postao prvi Urugvajac koji je postizao golove na tri različita Mundijala.

Urugvaj nije pokazao mnogo protiv Saudijske Arabije koja je vjerojatnoo i najslabija selekcija na Mundijalu. Nekoliko dobrih napada i izglednih prilika, ali svakako je dojam da je Urugvaj uz igrače koje ima morao biti uvjerljiviji u ovom susretu. 

U posljednjem kolu u Grupi A se sastaju Rusija – Urugvaj i Egipat – Saudijska Arabija. U ovoj grupi ostaje samo da vidimo tko će kao prvoplasirana reprezentacija proći dalje. Grupa A se u šesnaestini finala križa sa Grupom B u kojoj su Portugal, Španjolska, Iran i Maroko.