Cisse: Nemamo kompleks, bit će Afrikanci prvaci svijeta

Vijesti 19. lip 20185:28 > 5:33
Dan Mullan/Getty Images

Izbornik Senegala Aliou Cisse vjeruje u svog najboljeg igrača Sadia Manea i svrstava ga među najbolje nogometaše svijeta.

Senegalci u utorak od 17 sati sa Poljskom igraju prvi susret u Rusiji, a Cisse je bio član momčadi koji je 2002. godine igrao četvrtfinale SP.

Sadio Mane je jedinstven i ne može se usporediti ni sa jednim drugim senegalskim igračem. On može napraviti razliku u našu korist. Već je jedan od najboljih, ne možete reći da nije… Igra za jedan od najvećih klubova u Europi i blista u njihovim redovima. Ono što ga čini jedinstvenim je njegova nepredvidljivost“, istaknuo je izbornik Senegala.

Cisse, koji je četiri sezone igrao za Birmingham i Portsmouth, kaže da se Mane dobro snašao sa prelaskom u Liverpool – dao je 33 gola otkad je prije dvije sezone došao iz Southamptona.

“Unatoč svemu lijepom što mu se dogodilo uopće se nije promijenio, i dalje je jednako skroman kao kada sam ga upoznao na Olimpijskim igrama 2012. godine. Ipak, Senegal nije samo Mane, oko njega je napravljen dobar tim i mislim da je za njega plus što mu svi pružamo podršku“, dodaje Cisse, koji je na funkciji izbornika naslijedio Alana Giresa u ožujku 2015. godine. 

Cisse je uvjeren da će neka od afričkih selekcija kad-tad biti prvak svijeta.

“Siguran sam da će Senegal, Nigerija ili neka druga reprezentacija biti u stanju da osvoji svjetsko prvenstvo baš kao što to čine Brazil ili Njemačka, nemamo kompleks u vezi sa time… Vidite da afrički nogometaši nastupaju u najboljim europskim klubovima, potrebno nam je samo više afričkih trenera“, zaključio je Cisse.

U drugom susretu grupe, od 14 sati, sastaju se Kolumbija i Japan.